słuchajcie właśnie podłączyłem ue55es6800 działa mi z wszystkimi okuluarami więc mam 7 szt. :] wielkość idealna!! wziąłem rok więcej gwarancji i wyszło 6299zł. i połowe kwoty na 6 rat na 0% i bez ubezpieczenia.
co do różnic w stosunku do UE40D6750 poza wielkością oczywiście

to 3D jest dużo lepszej jakości czuć od razu, że jest full hd i efekty 3D przez wielkość tv są dużo lepsze

. telewizor wreszcie działa z moją klawiaturą i myszką od komputera logitecha i sama przeglądarka działa dużo dużo szybciej (zasługa dual core?) - wchodząc przez przeglądarke na youtube odpalają się filmiki w full hd bez zająknięcia

. w ogóle poruszanie się w multimediach jest sprawniejsze bez przycinek. dźwięk też jakby lepszy, troszkę więcej basowy (być może większe głośniki?). jest też inny ładniejszy pilot z równomiernym białym podświetleniem i wyglądajacy na pierwszy rzut oka na aluminiowy chociaż to plastik

aczkolwiek sprawniej poruszało mi się na starym tv. w starym tv za to mogłem szybko przewijać filmy z allshare a teraz nie ma takiej opcji niestety i po minucie do przodu idzie. czerń też troszkę gorsza bo wiadomo większy ekran do oświetlenia ale równomiernie jest podświetlonyi ogląda sie bardzo fajnie. w smarcie mam teraz pokazane, że zapełnilem 300mb/800mb w starym nie było takiej informacji. motion plus też jaby lepiej spełniał swoje zadanie.
filmy które udostępniałem z komputera bez żadnego przestawiania od razu na nowym tv także są dostępne i wiadomo czyta mi mkv z dtsem i polskimi napisami. gra na xboxie w forze na 2 graczy z podzielonym ekranem dużo przyjemniejsza przez wielkość ekranu
zauważyłem, że na starym tv miałem ustawiony czujnik światła tak że w nocy schodziło mi podświetlenie do 5 żeby nie raziło po oczach to terez tak poniżej 9 lepiej nie schodzić bo krawędziowe podświetlenie przy niskim ustawieniu poświetlenia zostawia ciemniejszy pasek na środku ekranu (światło już nie sięga dokładnie środka przez wielkość ekranu) w przedziale 9-20 jest ok

.
zakup uważam za udany :]