przejsciowka vga-dvi

drizztmrc

New member
siema, prosze o wyrozumialosc, gdyz jestem zielony w temacie. Posiadam karte graficzna z wyjsciem vga, dvi, hdmi. Jak na razie korzystam z vga - posiadam zwykly monitor jeszce z tych "grubych". Przymierzam sie do zakupu monitora i znalazlem dosc interesujacy model, jednak nie ma wejscia dvi ani hdmi. I teraz chcialbym wiedziec czy montujac w monitorze przejsciowke (to sie chyba splitter nazywa?) vga-dvi uzyskam ladny efekt wizualny, czy raczej zrezygnowac z takich kombinacji? dzieki za odpowiedz i pzdr.

Porównałbym to to tak mam samochód mercedes i wkładam do niego radio kaseciak:)

VGA jest to wyjście analogowe, natomiast DVI czy HDMI sa to wyjścia cyfrowe. Przy gorszej jakości kabla VGA mogą wystąpić zakłócenia na ekranie w postaci piorunków. Przy obecnym wyborze monitorów nie ma co się zastanawiać i należy wybrać opcję z cyfrowymi wejściami, w końcu ceny takich monitorów nie zawsze przewyższają ceny monitorów tylko z wejściem VGA.

darken

New member
daj sobie spokój z monitorem bez dvi powiedz jaki masz budżet to ci coś doradzimy lepiej wydać trochę więcej i kupić coś przyzwoitego w koncu monitor jak tv na lata będzie obecne nowe karty graficzne maja wyjscia dvi hdmi i dport wiec jak zmienisz sprzet to bedzie do bani. Szkoda sie ładować w taki sprzęt jak msz na karcie dvi i hdmi to szukaj cos z tymi wejsciami

drizztmrc

New member
dzieki, mam ok 300-350 zl wiec nie za wiele, myslalem o monitorze samsung SMB2230N 21,5" ostatnio dodawali w promocji do laptopa i sporo osob chce sie sprzedac i za 350 moge go juz wyrwac. pzdr

Do góry