Przechwytywanie TV z PFL6007 na smartfona

phil7008

New member
Bez reklam
Źródla to DVB-T lub z SAT wbudowana w odbiornik.
Ale w tym wszystkim najważniejsze to dlaczego w aplikacji MyRemonte w ogóle nie pojawia się zakładka WI-FI smart Screen.

iphone to całkiem inna bajka. Ja chcę rozwiązać problem, który występuje na android'zie

Wlasnie u mnie nawet na wylaczonym tv jest ta zakladka

miet55

Member
Bez reklam
Skoro Iphone dziala z PFL6007 i co za tym idzie w TV jest opcja WSS, można mieć nadzieję, że wydanie nowej apki MyRemonte coś zmieni.

andrew01

New member
Nie liczyłbym na to.... Po pierwsze apka My Remote obsługuje WSS (np. z TV 7008 ), po drugie jeśli dobrze zrozumiałem jest to kwestia firmware:

Wi-Fi Smart Screen

a biorąc pod uwagę, że nie mogą od ponad roku uporać się z naprawieniem bug'ów (o szybkości menu nie wspominając) to raczej nie dodadzą do WSS w modelach 2012 wsparcia dla Androida.

Pozdrawiam
Andrzej

miet55

Member
Bez reklam
O ile wiąże się to z poprawką w sofcie dla modeli PFL6007 to faktycznie nie ma na co liczyć. Miałem cichą nadzieję, ze sprawę może załatwić nowa apka MyRemonte.
Faktycznie ten TV to jedna wielka porażka. Wielokrotnie pisałem już na tym forum o bugach, które wsparcie wyraźnie ignoruje dając np. odpowiedź tego typu:
...Nie gwarantujemy wsparcia dla modułów CAM od Polskich operatorów satelitarnych.
Nie certyfikowaliśmy tych urządzeń ani też operatorzy telewizji satelitarnych nie certyfikowali telewizorów Philips.

Nie będę się rozpisywał - SZKODA SŁÓW!!!

Ostatnia edycja:

miet55

Member
Bez reklam
Nie wierzę, że w modelach na '2013 poprawnie działa CAM i nagrywanie (co za tym idzie Timeshift), z takich częstotliwości jak np. 12265V, 12284H bądź 12188V

J

Judash

Guest
Panowie, czy w TV można podglądnąć program TV kanałów NC+.Wciskam info i nie ma opisu.Posiadam Moduł C+.

markus236

New member
Dziś dzwoniłem do Philips to powiedzieli że w tym 68l77 nie działa Obraz na tablecie dopiero model z 2013 mają tą opcję a więc dlaczego na aple chodzi... Jutro dzwonię do Heroda może on coś powie ciekawego...

markus236

New member
Pan P. Nie odbiera tel. Chyba wie że to ja... Co do opisu programu to musisz na nowo zainstalować tv a kraj wybrać jeden z tych które podałem.. Ustawienia ogólne zainstaluj od nowa tv... I tam wybierasz kraj instalacji nie zależnie od języka menu...

Do góry