Przechwytywanie TV z PFL6007 na smartfona

miet55

Member
Bez reklam
Mój model tak jak w temacie to PFL6007 i zastanawiam się czy obsługuje funkcję WI-FI smart Screen ponieważ na str.54 nie bardzo to widzę
http://download.p4c.philips.com/files/4/42pfl6007k_12/42pfl6007k_12_dfu_pol.pdf
chodź w TV jest ta funkcja i jest włączona. W Pomocy również jest o niej.
Na jakąkolwiek pomoc ze strony wsparcia nie ma co liczyć, nie wykazują żadnych kompetencji.Jak ktoś już napisał ..."łapanka z ulicy".
Liczę jednak na Waszą pomoc i mam nadzieję, że rozwiążę ten problem.

andrew01

New member
Pozwolą Panowie, że przyłącze się do problemu tu opisywanego. U mnie również w aplikacji My Remote brakuje opcji Wi-fi Smart Screen, teoretycznie wszystko mam zrobione jak trzeba, sieć zabezpieczona, DMR w tv włączone, Smart Screen również. Samsung S2, Android 4.1.2, firmware 150.89. Zastanawia mnie tylko czy tą opcję trzeba jakoś dokupić (w jaki sposób?), zgodnie z tym co jest w instrukcji: Dodanie funkcji Wi-Fi Smart Screen może wiązać się z niewielką opłatą. I czy może ktoś potwierdzić czy ten pin co się wstukuje w opcjach musi być jakoś sparowany z TV (jak go zdobyć)?

Pozdrawiam
Andrzej

phil7008

New member
Bez reklam
ja nic nie kupowalem sciagnalem na dwóch urzadzeniach aplikacje z marketu i smiga, ten pin to tylko blokada rodzicielska nic sie nie paruje

Ostatnia edycja:

andrew01

New member
A jaki masz model TV? ten co w nazwie usera? 7008? W necie też znalazłem, że na Androidzie WSS działa ale od modeli 2013. Czy to prawda?

Pozdrawiam
Andrzej

miet55

Member
Bez reklam
@jenson, skoro u Ciebie działa więc gdzieś leży problem. Co mogę mieć nie tak w ustawieniach, że nie pojawia się Smart Screen na smartfonie?

miet55

Member
Bez reklam
pytanie do tych ktorym nie dziala z jakiego zrodla ogladacie tv?
Źródla to DVB-T lub z SAT wbudowana w odbiornik.
Ale w tym wszystkim najważniejsze to dlaczego w aplikacji MyRemonte w ogóle nie pojawia się zakładka WI-FI smart Screen.

mam 42pfl6007 i najnowszy soft, odbieram obraz z tv na iphone 4S, czasami są problemy z połączeniem, ale zazwyczaj działa

iphone to całkiem inna bajka. Ja chcę rozwiązać problem, który występuje na android'zie

Ostatnia edycja:

andrew01

New member
Pany wrzucam wam swoja apke wyciagnieta z systemu odinstalujcie swoje, wczesniej prosze wyczyscic jej dane z systemu w menegerze aplikacji i zainstalujcie z zalacznika, nic nie konfigurujcie uruchomcie bez wlaczania jakis pinow .Dajcie znac czy dziala.

Zippyshare.com - philips.oneremote-1.apk

Zainstalowałem, to ta sama wersja jaką miałem z google play.

Pytanie trzeba zadać trochę inaczej, czy komukolwiek działa WSS z modelem 6007 na telefonie z Androidem?

Pozdrawiam
Andrzej

Do góry