Przechwytywanie obrazu z Ps3

dib0n

New member
Witam Serdecznie !

Używając :szukaj:trafiłem na waszą stronę, bo mam nadzieję, że w końcu ktoś rozwieje moje możliwości. Użyłem wyszukiwarki ale nie znalazłem odpowiedniego tematu, więc zakładam własny. Mam nadzieję, że nie okaże się on :spam: :(

Szperając w internecie znalazłem nagrywarki DVD z wyjściem HDMI i chciałem po prostu zapytać czy tego typu urządzenie pozwoli mi nagrywać moją rozgrywkę z Ps3.

Do tego mam jeszcze 3 małe pytanka :)

Czy każda nagrywarka z wyjściem HDMI będzie odpowiednia ?
Czy potrzebuję 2 czy jednego wejścia HDMI w tv ?

Jak to w ogóle działa ? Musiałbym podpiąć Ps3 pod TV a następnie nagrywarkę po TV ? Sorry ale jestem zielony w tym temacie, a chce po prostu nagrywać swoje wyczyny :D

Z góry dzięki za pomoc :krol:

arsenal

Moderator
VIP
Nagrywarki nie posiadają wejść HDMI a tylko wyjścia. Nie ma możliwości nagrać nic poprzez HDMI( taki jest zresztą zamysł HDMI - użytkownikowi nie wolno wykonywać kopii) z żadnego urządzenia video na rynku konsumenckim na inne takie urządzenie. Jedynym wyjątkiem ( dostępnym dla "Kowalskiego") może być karta przechwytująca z wejściem HDMI do zamontowania w komputerze, odpowiedni software, trochę wiedzy na ten temat i spore fundusze na taką kartę z HDMI. To tak w dużym skrócie.
Bez takiej karty pozostaje Ci nagrywać z wyjść SD wideo PS3( kompozyt,Svideo) lub w HD poprzez wyjście komponent w konsoli i nagrywarkę z wejściem component, taką jak chociażby ta:HD PVR Product overview

Ostatnia edycja:

dib0n

New member
Mam nadzieję, że nie dostanę bana, za to że odkopuję swój temat. Jednak gdyby ktoś interesował się takim urządzeniem i chciał zadać kilka pytań, to proszę śmiało pisać. Urządzenie mam już dobre 0,5 roku i sprawuje się świetnie.

Vaderus

New member
Bez reklam
Mam nadzieję, że nie dostanę bana, za to że odkopuję swój temat. Jednak gdyby ktoś interesował się takim urządzeniem i chciał zadać kilka pytań, to proszę śmiało pisać. Urządzenie mam już dobre 0,5 roku i sprawuje się świetnie.

A co masz konkretnie?

bluray

Banned
Masta_J:
Od kilku lat nagrywam 1080i po komponent na Hauppauge PVR HD.
Oto próka z N-boxa TURBO:
‪Brak Audio/Video albo oczekiwanie na autoryzację karty‬‏ - YouTube

Ciekawie wygląda Blackmagic, wersja Intensity Shuttle. Po HDMI kapturuje nawet 8 kanałów AUDIO ! Brak za to dekoderów AC3 / DD 5.1. No i USB 3.0 jest OK.
Ale, co oczywiste:
For legal reasons HDMI input is unable to capture from copy protected HDMI sources. Always confirm copyright ownership before capture or distribution of content.

Ostatnia edycja:

bluray

Banned
Przy okazji odkryłem, że produkt jest nadal rozwijany !
Jest beta z 19 lipca 2011 !
Beta HD PVR driver
Windows driver for HD PVR (beta version 29199)
HD PVR driver version 1.6.29199

Release Notes:
Brightness, contrast, Hue and Saturation can now be set in Arcsoft TME (Procamp controls)
Arcsoft TME now allows the manual setting of the video aspect ratio for standard definition (changes require restart of HDPVR)
Stability updates

File name: hdpvr_1.6.29199..zip
Date: July 19, 2011
File size: 4.1 MB

bluray

Banned
Nagrywania HD video po HDMI treści chronionych nie ma.
Chyba, że coś wynaleziono oczym nie wiem, to opiszcie. Please.
Hauppage zgrywa 1080i po componencie. Nie po HDMI.
Granie na PS3 generuje obraz / treść poza ochroną więc może być pewnie nagrywane po HDMI. Tak jak własne produkcje kamerowe.

Ostatnia edycja:

esdwa

New member
Potrzebujesz np. Blackmagic Intensity Shuttle i dowolny aktywny konwerter DVI na HDMI. No i do tego oczywiscie pecet z USB 3.0 z szybkim dyskiem albo macierza RAID 0. Dziala tez dobrze na szybkim laptopie z co najmniej i7 i SSD. W takiej konfiguracji chodzi wszystko lacznie z 720p60 i 1080p24 i 1080i. Sprawdzone, potwierdzone, dziala. Nawet na najnowszych konsolach bez problemu.

esdwa

New member
Nie ma rozwiazania ponizej 100zl. Nie ma nawet ponizej 1000 jesli doliczysz do BMSI koszt kompa z RAID lub SSD przynajmniej na razie. Np. w Japonii mozna kupic nagrywarki HD ceny powyzej $1000. A nagrywac mozna nie tylko z konsoli ale kazdego innego zrodla.

Sent from my android using Tapatalk

Do góry