prosze o porade

Łukasz31

New member
Witam.Jakis czas temu dostalem w prezencie amplituner hk avr160 i odtwarzac denon dvd-2930.
Do tego tylko musialem sobie tylko zakupic zestaw glosnikow(dali concept 6),wiec w sumie za niewielka kasa mam jakis tam sprzet grajacy.Wszystko bylo super ale denon zaczal nie czytac plyt,dalem do naprawy,skasowali mnie 150,wymienili laser i teraz czyta co 20 plyte.jest to mega denerwujace.Musze cos za tego denona kupic,pojecia nie mam co,nie znam sie na sprzecie za bardzo.Chcialbym zeby jakos to gralo.Najlepiej cos uzywanego bo z kasa obecnie tez cieniutko,poczatkowo myslalem o blu-reyu,poczytalem troche i widze,ze to raczej glupi pomysl do muzyki.Co radzicie?

Janusz111

New member
Witam. AVR 160 to kino domowe ma wejscia HDMI polecam blu-ray i podłączyć przez HDMI .Będziesz mógł słuchać muzyki i 0glądać filmy

Łukasz31

New member
Dzieki.A jaki w miare dobry blu-rey do stero,tak do 1000zl?na tym denonie jak dla mnie to muzyka super i mam podlaczony dwoma kablami audio thomson,ktore zreszta tez dostalem,he(chyba z 10)podobno dobre.Gdzies czytalem,ze jak podlacze hdmi to nie bedzie juz tak fajnie.
sorki za moja prosta pisownie ale dobiero sie wdrazam,czytam i ucze o sprzecie.

a moze kupic jakis dobry uzywany odtwarzac cd a do filmow blu-rey za 500zl?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Odtwarzacz używany CD można kupić ,tylko trzeba pamiętać ,że jest to urządzenie UŻYWANE i po jakimś czasie mogą zacząć się kłopoty ,oczywiście nie twierdzę ,że tak na pewno będzie ale niestety trzeba brać taką możliwość pod uwagę
Allegro zalane jest odtwarzaczami - tanio można kupić modele 10-20 letnie które czasy świetności mają za sobą .Za coś lepszego trzeba zapłacić i to często kwotę finansowo wygórowana tylko dlatego ,bo sprzedający twierdzi ,że jest to "rarytas"
Warto to przemyśleć szczególnie w sytuacji kiedy "każdy grosz się liczy" - można sobie kupić zmartwienie

Może lepiej kupić Blu-ray z bardzo dobrą sekcją audio np.Philips BDP 9600 (ok.950zł ) który jakością kasuje ten używany szmelc z Allegro ,i nie ma kompleksów przy bezpośrednim porównaniu z najlepszymi współczesnymi odtwarzaczami CD klasy budżetowej .Sekcja wideo tego odtwarzacza również stoi na wysokim poziomie

Janusz111

New member
W amplitunerze jest dobry przetwornik analogowo-cyfrowy kup odtwarzacz bd i podłącz go kablem HDMI w odtwarzaczu ustaw aby sygnał szedł cyfrowy do amplitunera,

Do góry