proszę o pomoc w wyborze tv

elwismik

New member
Witam, właśnie jestem "na zakupie" tv do sypialni, planowałem że będzie to 32" i wybór najpierw padł na Panasonic TX-L32E6E. Zauważyłem jednak że jedynie za 200zł więcej można kupić zdecydowanie większy TX-L39E6E. Wyczytałem jednak że tylko wersja 32" ma panel IPS z bardzo dobrymi kątami (taki tv oglądałem w sklepie i obraz był bardzo dobry), natomiast wersje 39" i 42" mają gorsze panele MVA, z dużo gorszymi kątami widzenia. Czy to prawda, czy ktoś z Was to porównywał i jest w stanie doradzić w tej kwestii? Bo jeżeli 39" i 42" dają rzeczywiście gorszy obraz od 32" to wezmę ten mniejszy. Ale jeżeli jest to różnica niezauważalna lub nie ma jej wogóle wziąłbym ten 39" z uwagi na niewielką różnicę w cenie. Niestety byłem dzisiaj w 2 sklepach i nie trafiłem na wersję 32 i 42". Proszę o poradę.

elwismik

New member
Tak jak pisałem w poście w tematach ogólnych, cyfrowy polsat głównie kanały hd, dodatkowo filmy z kompa i ewentualnie coś z netu; odległość ok. 2-2,5m telewizor na uchwycie sufitowym przed łóżkiem - nie dam rady inaczej bo przed łóżkiem mam na ścianie szafę przesuwną i jedyna opcja to zawieszenie go pod sufitem.

Do góry