prosze o pomoc w wyborze Tv 55-65''

daniel81

New member
witam wszsytkich,
Tak przegladam czytam i sam sie nie moge zdecydowac. Za duzo tego wszystkiego,
ale do konkretow:
1. jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 45m
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2,5m z kanapy, ok 4,5 jak siedze za stołem i sporadycznie ok 7 jak jestem na tarasie
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 4
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? prosto
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? z prawej strony okna poludnie i zachód
7.Jaki masz obecnie telewizor ? sony KDL 40W4000 ( idzie do sypialni )
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? full hd smart tv wejście na usb - chce podlaczyc dysk zeby ogladac filmy
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? ? mam telewizję kablowa JMDI
10.Jakie urządzenia ? DVD, z czasem moze Blu-Ray
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 6-7
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? matowa
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy , wiadomosci, dzieci balki:)
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? czasem
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? moze kiedys
16.Preferencje co do marki ? samsung/sony
17.Preferencje co do wielkości ? 55-65 cali
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? za dużo bezużytecznych funkcji
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczór
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? cena nie gra roli ma byc adekwatna cena do mozliwosci i jakosci
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ?może mieć nie musi

Chce kupic TV ktory sie zaraz nie zepsuje, nie bedzie sie wieszał i funkce które bedzie mial beda wykorzystywane na codzien a nie zeby tylko je mieć. Na pewno nie chce w 4k wchodzić

przegladałem forum i zawiesilem oko nad takimi dwoma modelami KDL-65W855 , UE60H7000
być może jest jakis model - odpowiednik tylko z mniejsza matryca np. o 5'' a roznica w cenie bedzie spora.
Dodam że w zamiarze mam podlaczenie jakiegos sound bara ( czytalem o JBL 400 ze jest dobry) ale tez sie przy tym nie upieram jak cos bedzie rownie dobrego a lepszego cenowo. Od sound bara oczekuje że sub ma byc bezprzewodowy i system ma sie wlaczac w momencie wlączania tv.
z gory dziekuje za pomoc

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Pół mat to masz w Sharpie 70 UQ10 . Ja właśnie również brałem do takich potrzeb bo mam wielkie okna w salonie. Ma jako jedyny w tej klasie matrycą natywną 200 Hz. System Quatron i jest jako ostatni made in Japan.
Do porównania z dobrych Sony 60W855 , Philips 65 PFS7559 .
Jak będziesz zalogowany w klubie HDTV:
http://www.hdtv.com.pl/forum/o-forum-i-serwisie/14168-klub-hdtv-com-pl.html
Masz dobrą ofertę i kalibrację profesjonalną gratis.

Jeśli soundbar do 2 tyś to będzie extra , jeśli chcesz z przestrzennym to
Fidelio B5.
http://www.hdtv.com.pl/forum/newsy/...o-b5-za-european-ht-solution-2015-2016-a.html
Został wczoraj wybrany jako najlepszy w Europie.
http://www.hdtv.com.pl/forum/kino-d...-czyli-nastepca-super-zestawu-htl-9100-a.html

daniel81

New member
dziekuje za podpowoedzi Kiki.
czy KDL-60W855B a KDL-65W855C roznia sie tylko przekątna matrycy? ( roznica w cenie ok 2k)
Może jest jakis np Samsung ktory jest odpowiednikiem powyższych sony?

Sharp konkret sie wydaje ale 70'' to ciut chyba za duzo.

daniel81

New member
witam,
zdecydowalem sie na KDL-65W855C
i mysle nad tym czy kupić dedykowany soundbar do tego Sony czy pozostawć przy swoim wyborze JBL SB400.
Czy sparowanie i dzialanie tych dwóch urządzeń bedzie takie samo. Zalezy mi na włączniu TV i ma wszystko smigać bez dodatkowych ustawien.
prosze o podpowiedz
wybieram pomiedzy:
SONY HT-CT381S
SONY SOUNDBAR HT-CT780
SOUNDBAR JBL SB 400

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Z tych co napisałeś JBL zagra najlepiej.
Jak będziesz niebieski to razem z kalibracją masz cenę niższą o kilkaset złotych.
Masz też możliwość przedłużenia oryginalnej gwarancji Sony do 5 lat.

Ostatnia edycja:

daniel81

New member
KDL65W88C zakupiony razem z soundbarem sony. gra to wszystko wysmienicie. to jest tv z ktorego nparawde mozna byc zadowolonym. wgrywasz apke na telefon ( mam iphona ) i wszystkim steruje Tv, soundbar. mam pytanie dot tego tv. co chwile wyskakuje zebym zakutalizował soft. czy moge to zrobic bez obaw czy jest jakas skucha z nowym softem?? ma ktos takie info?

Do góry