witam wszsytkich,
Tak przegladam czytam i sam sie nie moge zdecydowac. Za duzo tego wszystkiego,
ale do konkretow:
1. jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 45m
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2,5m z kanapy, ok 4,5 jak siedze za stołem i sporadycznie ok 7 jak jestem na tarasie
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 4
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? prosto
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? z prawej strony okna poludnie i zachód
7.Jaki masz obecnie telewizor ? sony KDL 40W4000 ( idzie do sypialni )
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? full hd smart tv wejście na usb - chce podlaczyc dysk zeby ogladac filmy
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? ? mam telewizję kablowa JMDI
10.Jakie urządzenia ? DVD, z czasem moze Blu-Ray
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 6-7
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? matowa
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy , wiadomosci, dzieci balki
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? czasem
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? moze kiedys
16.Preferencje co do marki ? samsung/sony
17.Preferencje co do wielkości ? 55-65 cali
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? za dużo bezużytecznych funkcji
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczór
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? cena nie gra roli ma byc adekwatna cena do mozliwosci i jakosci
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ?może mieć nie musi
Chce kupic TV ktory sie zaraz nie zepsuje, nie bedzie sie wieszał i funkce które bedzie mial beda wykorzystywane na codzien a nie zeby tylko je mieć. Na pewno nie chce w 4k wchodzić
przegladałem forum i zawiesilem oko nad takimi dwoma modelami KDL-65W855 , UE60H7000
być może jest jakis model - odpowiednik tylko z mniejsza matryca np. o 5'' a roznica w cenie bedzie spora.
Dodam że w zamiarze mam podlaczenie jakiegos sound bara ( czytalem o JBL 400 ze jest dobry) ale tez sie przy tym nie upieram jak cos bedzie rownie dobrego a lepszego cenowo. Od sound bara oczekuje że sub ma byc bezprzewodowy i system ma sie wlaczac w momencie wlączania tv.
z gory dziekuje za pomoc
Tak przegladam czytam i sam sie nie moge zdecydowac. Za duzo tego wszystkiego,
ale do konkretow:
1. jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 45m
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2,5m z kanapy, ok 4,5 jak siedze za stołem i sporadycznie ok 7 jak jestem na tarasie
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 4
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? prosto
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? z prawej strony okna poludnie i zachód
7.Jaki masz obecnie telewizor ? sony KDL 40W4000 ( idzie do sypialni )
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? full hd smart tv wejście na usb - chce podlaczyc dysk zeby ogladac filmy
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? ? mam telewizję kablowa JMDI
10.Jakie urządzenia ? DVD, z czasem moze Blu-Ray
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 6-7
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? matowa
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy , wiadomosci, dzieci balki
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? czasem
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? moze kiedys
16.Preferencje co do marki ? samsung/sony
17.Preferencje co do wielkości ? 55-65 cali
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? za dużo bezużytecznych funkcji
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczór
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? cena nie gra roli ma byc adekwatna cena do mozliwosci i jakosci
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ?może mieć nie musi
Chce kupic TV ktory sie zaraz nie zepsuje, nie bedzie sie wieszał i funkce które bedzie mial beda wykorzystywane na codzien a nie zeby tylko je mieć. Na pewno nie chce w 4k wchodzić
przegladałem forum i zawiesilem oko nad takimi dwoma modelami KDL-65W855 , UE60H7000
być może jest jakis model - odpowiednik tylko z mniejsza matryca np. o 5'' a roznica w cenie bedzie spora.
Dodam że w zamiarze mam podlaczenie jakiegos sound bara ( czytalem o JBL 400 ze jest dobry) ale tez sie przy tym nie upieram jak cos bedzie rownie dobrego a lepszego cenowo. Od sound bara oczekuje że sub ma byc bezprzewodowy i system ma sie wlaczac w momencie wlączania tv.
z gory dziekuje za pomoc