prosze o pomoc w wyborze tv 42/47 cali

paput

New member
Witam.
Bardzo bym prosil o szybka pomoc w wyborze telewizora LCD 42-47 cali
Ponizej przedstawiam warunki w jakich mialby sie znajdowac w/w tv :
Budżet - 3500-4000zl (sugeruje sie cenami w internecie bo przelozenie typowy sklep/internetowy sklania sie znacznie ku temu drugiemu)
Odleglosc od tv - 4 m
Opcja Full HD
min 3 hdmi
MPEG 4
USB z opcja odtwarzania filmow wraz z plikami txt
100hz
matryca matowa
Czas reakcji matrycy tez dla mnie istotny - jak najmniejszy
Tv na scianie , po prawej stronie okna balkonowe z widokiem na pld.-wsch (plisy na oknach)
Ogladanie tv na wprost ekranu
Media podlaczone : - n-ka , kino domowe , laptop , ps3

Chcialbym aby cena tv przekladala sie na jakosc wyswietlanego obrazu . Myslalem o Philipsie 42PFL8404H ale Pan w sklepie zaproponowal od razu przemalowanie scian na bialo z uwagi ze kolor jest kanarkowy :)
Co do marki nie mam wymagan , wazne by przekątna ekranu nie byla mniejsza jak 42' a obraz jak najlepszy.

Bardzo prosze osoby zorientowane (jak P. KIKI) w temacie o pomoc w wyborze Tv.
Z gory dziekuje za pomoc .

paput

New member
Dzieki LUPO za odpowiedz .
A wiec tak
Gorna granica dla mnie to 47' , ale po postawieniu na probe innego tv 47' wydaje sie meczyc oczy , w z wiazku z czym uznam 42' za idealne, ponadto :
sugerujac sie do tej pory opiniami i sugestiami uzytkownikow na porownywarce cen...pl odnosze wrazenie ze cos ten model jest niedopracowany , nie wiem moze to moje mylne wrazenie z opinii uzytkownikow . W zwiazku z tym co nastepuje :
gdybys mogl mi doradzic tv 42' o wytycznych powyzej , bylbym zobowiazany i czy ten philips 42PFL8404H jest wart uwagi ???

LUPO78

Banned
Patrząc na specyfikację na stronie producenta to ma to wszystko co podałeś w swoich wymaganiach,jeżeli chodzi o jakość obrazu to nie jestem ci w stanie odpowiedzieć,a co do usb to tu masz stronę z instrukcją obsługi tv http://www.p4c.philips.com/files/4/42pfl8404h_12/42pfl8404h_12_dfu_pol.pdf w danych technicznych w multimediach masz napisane dokładnie co odtworzysz.Co do matrycy to ma ekran z powłoką przeciwodblaskową jak to w praktyce się sprawdza to nie wiem.LG 42lh5000 ma na pewno matową.Tu masz dwa ciekawe tv Sony i inny model (LG też z matową matrycą,jeżeli chodzi o matowe matryce w LG dobrze się sprawdzają w nasłonecznionych pokojach sam mam LG) http://www.sony.pl/product/t32-z-series/kdl-40z5500#pageType=ProductBenefits http://pl.lge.com/prodmodeldetail.d...y=42LH7000&unit=NOTHING&model=Select+a+model# proponuję wybrać sobie jakieś model tv nie koniecznie tylko te o których mowa i przed podjęciem ostatecznej decyzji przejść się do np. nie dla idiotów lub innego podobnego sklepu zobaczyć jaki obraz pomacać itd zawsze bliżej do ostatecznej decyzji,ja tak swój kupiłem rok temu i jestem bardzo zadowolony ;) ;) ;)

paput

New member
Zastanawiam sie nad tym tv : LG 42SL8000 , nie wiem czy to dobry wybor , bo praktycznie na forum nie ma nic o nim . Moze ktos cos o nim powiedziec ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
dla mnie sprawa jest prosta - spełniający prawie wszystkie potrzeby oraz wysoką jakość jest JVC 42 Dv1 .
Do porównania użyłbym Toshibę 42 ZV 635 i Sharpa 42DH 77
LG nie jest to matryca matowa i aktywna.
Do czego Ci MPEG 4 ?

Do góry