Proszę o pomoc. Sony czy Sharp?

Pinek1

New member
Witam, noszę się z zamiarem kupna nowego telewizora. Jako, że zrobiłem wstępne rozeznanie, waham się pomiędzy:

1) Sharp LC-46LE810E
2) Sony KDL 46 EX710

Jako, że mam spory pokój - 25m2, i 4 metry odległości do TV, jestem zmuszony do kupna co najmniej 46'' calowego odbiornika. W moim małym mieście nie ma zbyt wielkiego wyboru więc te dwa egzemplarze wpadły mi w oko. Na telewizor będą padały promienie słoneczne więc to też jest ważne by zbytnio się one nie odbijały. Zależy mi również na niskim poborze energii. Górna granica budżetu to 3500zł. Proszę o pomoc bo oba egzemplarze na pierwszy rzut oka niczym wielkim się nie różnią.

Pinek1

New member
Hmm dlaczego te dwie firmy? Głównie dlatego że polecili mi je w różnych sklepach no i jakoś bardziej przemawia do mnie marka sony czy sharpa niż LG, ale wiem że może być to tylko złudzenie.

kini0

New member
Bez reklam
Sony generalnie straciło magię gdzieś pomiędzy Trynitronami a Wegą, natomiast Sharp... według mnie nigdy niczym szczególnym sie nie wyróżniał. Pamiętaj że nie kupujesz całego koncernu (też wolałbym być akcjonariuszem Sony niż LG), a jedynie jego produkt. Zerknij sobie przy okazji na Cinema 3D od LG i zdecyduj.

Pinek1

New member
Z tego co pamiętam nie spotkałem tego LG w sklepach mojej miejscowości. A jakbyś Pan miał wybierać pomiędzy wyżej podanym sonym a Sharpem wybór padł by na?

Pinek1

New member
Witam, przepraszam że odkopuje temat ale teraz do wyboru doszedł mi wyżej wspomniany LG 47 LW4500 cena to prawie 4tyś. I moje pytanie czy wart jest tego? Nie posiadam bluraya a efekt konwertowania z 2 do 3D to nie to samo. Samo 3D z bluraya robi świetny efekt, bardzo proszę o pomoc, jak ten telewizor spisuje się u innych użytkowników.

Pinek1

New member
No ale jednak 3D kusi w przyszłości według mnie bardziej rozpowszechni się ta technika, a telewizora nie kupuje się co roku (przynajmniej nie ja)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Będzie 3D ale nie w takim wymiarze . Już w przyszłym roku modele 3D bez okularów pojawią się w większym asortymencie. Więc zanim się rozwiną - to się zwiną dlatego dają już za darmo bo wiedzą co będzie.

Pinek1

New member
Na przyszłoroczne modele TV 3D bez okularów i tak nie będzie mnie pewnie stać. Co do tej rejestracji to rozumiem, że każdy zakup wymienionych tam telewizorów zostanie nagrodzony?

Do góry