Prosze o pomoc Sony 55 KDL-55EX720 czy Samsung 46" 3D LED-TV UE46D700

manmario1977

New member
Jak widzicie mam pewien problem i mam nadzieje ze mi pomozecie. Jestem wogole laikiem jesli chodzi o temat tv led ich podswietlani itd. Dlatego sie tutaj zalogowalem.

Pozdrawiam

Mario

don111

Banned
najpierw wybierasz przekątną a potem patrzysz na które modele Cię stać
przede wszystkim - wklej ankietę to będzie można coś więcej powiedzieć jakiego tv potrzebujesz
LED to zwykły LCD z diodami na podświetleniu zamiast tradycyjnej lampy, są 2 rodzaje tańszy led krawędziowy (dookoła krawędzi ekranu) i full led (diody na całej powierzchni ekranu), te drugie są bardzo drogie ale mają świetną czerń, potrafią całkowicie wygasić panel, nie mają też przypadłości krawędziowych LED w postaci nierównomiernego podświetlenia, co jest nagminne w takich tv
oprócz LCD/LED są jeszcze plazmy i teraz najbardziej się je opłaca kupić, bo oferują dużo lepszą jakość obrazu od porównywalnych cenowo LED

Pioneer1980

New member
W porównywalnej do tych dwu modeli kwocie tylko plazma.Nie da się kupić porządnego tv z poswietleniem lcd led za takie pieniądze. Vt 30 Panasonic 50 cali za 6 000 lub Panasonic Vt 30 55 cali za 7800.Do tego 5 lat gwarancji.
Zamiast slabego Sony i dobrego Samsunga masz najlepszą plazmę na rynku.

manmario1977

New member
Odległość od ekranu: 3-3,5m,
Jak słońce świeci w pokoju: pokój jest nasłoneczniony
, Jak duży jest pokój: około 8,25*5
Preferowana technologia: LCD ,LED,
Jaki masz obecnie telewizor: Panasonic lcd 26 "
Jakie programy najczęściej oglądasz: sport, dokumentalne, filmy
Oglądasz w dzień czy wieczorem: zazwyczaj wieczór i rzadziej po południu
Preferowana wielkość telewizora: 47- 55"
Preferowana marka: sony zawsze był ale może być co innego panasonic bo 5 lat gwarancjii
Jakie urządzenia będą podłączone: dekoder Cyfery+,
Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 70% TV, 20% filmy przez USB ( ewentualnie jak podłącze, to filmy z PC )
Siedzisz na wprost czy również z kątów bocznych: rożnie
Telewizor ma mieć WiFi: może być
Ma czytać przez USB filmy: tak z napisami ( z polską czcionką )
Jaki masz sygnał: cyfrowy (Cyfra+)
Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: HDD USB, PC przez HDMI, dekoder Cyfry+HDMI, RGB
Ile masz kanałów HD:12
Ma stać czy wisieć: stać lub wisieć

Pioneer1980

New member
W takiej odległości od ekranu zdecydowanie zbieraj kasę na 55 cali Panasonic Vt 30.Z tym że żaluzje lub rolety w oknach niezbędne w dzień.

Mylagos

New member
Witam.
Podany przez Ciebie model Sony, powinien naprawdę dobrze sprawdzić, gdyż obraz 2D jaki gwarantuje jest bardzo dobry.

Do góry