Witam, Piszę ponieważ mam nadzieję, ze znajdę pomoc na tym forum, w dniu 24.09.2012 zakupiłem przez sklep internetowy Telewizor w.w marki. 02.10.2012 odebrałem go osobiście w punkcie odbioru osobistego i przywiozłem do domu. W punkcie odbioru zapłaciłem za Towar i otrzymałem fakturę. Po przywiezieniu TV do domu i rozpakowaniu okazało się, że jest pęknięta matryca i idzie kilka kresek przez cały ekran. od razu zrobiłem zdjęcia i posłałem reklamację do owego sklepu internetowego, na drugi dzień kazali dosłać zdjęcia kartonu i steropianu, który oczywiście nie był uszkodzony w żadnym miejscu czyli domniemam, że nie został on uszkodzony w transporcie tylko po prostu wysłany z wyżej wymienioną wadą. Zaznaczam że w punkcie odbioru osobistego nie podpisywałem żadnego świstka, że nie mam zastrzeżeń do ww przedmiotu, aczkolwiek w regulaminie jest zawarte, iż należy sprawdzić przedmiot pod kontem wad wizualnych (rysy, wgniecenia) Nie uczyniłem tego ponieważ telewizor był starannie zapakowany i nie budziło to we mnie żadnych zastrzeżeń.
W dniu dzisiejszym otrzymałem informację od ww. sklepu iż reklamacji nie uznają...
co robić w takiej sytuacji??
Prosze o pomoc
P. S. Sklep jedynie mówi iż należy reklamować TV bezpośrednio w serwisie LG
z góry dziękuje i pozdrawiam.
W dniu dzisiejszym otrzymałem informację od ww. sklepu iż reklamacji nie uznają...
co robić w takiej sytuacji??
Prosze o pomoc
P. S. Sklep jedynie mówi iż należy reklamować TV bezpośrednio w serwisie LG
z góry dziękuje i pozdrawiam.