Witam.
Czuje ze znalazłem się w dobrym miejscu gdzie przy waszej pomocy w koncu zdecyduje się jaki tv kupić.
1. odległość od ekranu? 3m
2. jak słońce świeci w pokoju? , okno wychodzi tak na kierunek wsch-płd, są tez zasłony
3. Jak duży jest pokój? ok.15 m2
4. Preferowana technologia: LCD, LED ,plazma tez była brana pod uwagę ale ze jesteśmy z zona tzw.EKO to przeraził nas pobór prądu -ale nigdy nie mówimy nigdy
5. jaki masz obecnie telewizor? ostatnim był lcd 32 " Sharp aquos ale już go nie ma wiec nie pamiętam modelu
6. jakie programy najczęściej oglądasz? filmowe oraz kanały sportowe(piłka nożna)
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: bardziej po południu i wieczorem
8. wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez? przy małym świetle lub bez
9. wolisz obraz ostry czy łagodny? obraz ostry
10. matryca błyszcząca czy matowa? matowa
11. preferowana wielkość telewizora? 40" - 46"
12. preferowana marka? jestem otwarty w tej kwestii
13. czego nie lubisz w telewizorach? smuzenia!,głośnej pracy
14. jakie urządzenia będą podłączone? pendrive, przenośny dysk,
15. ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? mysle ze podobnie czyli 50 na 50
16. siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych? bardziej na wprost
17. czy ważne jest wifi ? tak
18. czy będziesz korzystać z widgetów? tak
19. czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora? tak ale bez przesady wole jednak używać kompa do tego
20. czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? mysle ze tak bo lubię wszelkie nowinki techniczne
21. czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami ?dobrze jeśliby było ale przeżyje jeśli tego nie będzie
22. ma mieć 3D? nie
23. ma mieć slot na karty SD ? może mieć ale nie musi
24. ma mieć tuner DVB-S? może mieć ale nie musi
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? HDMI ,coś do odtwarzania filmów + konsola do gier
26. Jaki masz sygnał: kablówka UPC cyfrowa
27. ile programów HD? mało, bardziej widzę tu blu ray w użyciu
28. ma stać czy wisieć? ma stać
29. Rozdzielczość: 1980 x 1020
30. Dvb-t: TAK
31. Na czym najbardziej Ci zależy:dobra jakość obrazu szczególnie przy trybie dynamicznym (chodzi o oglądnie piłki nożnej), certyfikat THX
32. Ile osób ogląda: 2 (czasami 4)
33. Jaka klasa cenowa ? do 3500 ale jestem elastyczny w tej kwestii
Jeśli chodzi o moje wybory to:
- Panasonic TX-L42E30E - efekt smużenia przy dynamicznym obrazie wiec raczej odpada
- Panasonic TX-P42G30 -bylem blisko ale pobor pradu i tzw. bzyczenie chyba eliminują ten tv
- Samsung UE 40C6500 - sam nie wiem niby wszystko ok ale potrzebuje jeszcze argumentów
- LG 42LE8500 - wszystko extra poza błyszcząca matryca i cena (pelne podswietlenie matrycy!)
- Sharp LC 46LE810E - tu tez jeszcze potrzeba mi kogoś kto mnie do niego przekona
Proszę o wasze typy i opinie najlepiej z krótką argumentacja.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.
Czuje ze znalazłem się w dobrym miejscu gdzie przy waszej pomocy w koncu zdecyduje się jaki tv kupić.
1. odległość od ekranu? 3m
2. jak słońce świeci w pokoju? , okno wychodzi tak na kierunek wsch-płd, są tez zasłony
3. Jak duży jest pokój? ok.15 m2
4. Preferowana technologia: LCD, LED ,plazma tez była brana pod uwagę ale ze jesteśmy z zona tzw.EKO to przeraził nas pobór prądu -ale nigdy nie mówimy nigdy

5. jaki masz obecnie telewizor? ostatnim był lcd 32 " Sharp aquos ale już go nie ma wiec nie pamiętam modelu
6. jakie programy najczęściej oglądasz? filmowe oraz kanały sportowe(piłka nożna)
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: bardziej po południu i wieczorem
8. wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez? przy małym świetle lub bez
9. wolisz obraz ostry czy łagodny? obraz ostry
10. matryca błyszcząca czy matowa? matowa
11. preferowana wielkość telewizora? 40" - 46"
12. preferowana marka? jestem otwarty w tej kwestii
13. czego nie lubisz w telewizorach? smuzenia!,głośnej pracy
14. jakie urządzenia będą podłączone? pendrive, przenośny dysk,
15. ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? mysle ze podobnie czyli 50 na 50
16. siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych? bardziej na wprost
17. czy ważne jest wifi ? tak
18. czy będziesz korzystać z widgetów? tak
19. czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora? tak ale bez przesady wole jednak używać kompa do tego
20. czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? mysle ze tak bo lubię wszelkie nowinki techniczne
21. czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami ?dobrze jeśliby było ale przeżyje jeśli tego nie będzie
22. ma mieć 3D? nie
23. ma mieć slot na karty SD ? może mieć ale nie musi
24. ma mieć tuner DVB-S? może mieć ale nie musi
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? HDMI ,coś do odtwarzania filmów + konsola do gier
26. Jaki masz sygnał: kablówka UPC cyfrowa
27. ile programów HD? mało, bardziej widzę tu blu ray w użyciu
28. ma stać czy wisieć? ma stać
29. Rozdzielczość: 1980 x 1020
30. Dvb-t: TAK
31. Na czym najbardziej Ci zależy:dobra jakość obrazu szczególnie przy trybie dynamicznym (chodzi o oglądnie piłki nożnej), certyfikat THX
32. Ile osób ogląda: 2 (czasami 4)
33. Jaka klasa cenowa ? do 3500 ale jestem elastyczny w tej kwestii
Jeśli chodzi o moje wybory to:
- Panasonic TX-L42E30E - efekt smużenia przy dynamicznym obrazie wiec raczej odpada
- Panasonic TX-P42G30 -bylem blisko ale pobor pradu i tzw. bzyczenie chyba eliminują ten tv
- Samsung UE 40C6500 - sam nie wiem niby wszystko ok ale potrzebuje jeszcze argumentów
- LG 42LE8500 - wszystko extra poza błyszcząca matryca i cena (pelne podswietlenie matrycy!)
- Sharp LC 46LE810E - tu tez jeszcze potrzeba mi kogoś kto mnie do niego przekona
Proszę o wasze typy i opinie najlepiej z krótką argumentacja.
Z góry bardzo dziękuję za pomoc.