Proszę o pomoc przy wyborze TV 55`

kermicioch

New member
Planuję przenieść swój TV Philips 40pfl7605h do innego pomieszczenia a do salonu wstawić jakiś egzemplarz 55 cali. Problem w tym, że w każdym sklepie doradzają mi co innego i mam wrażenie, że po prostu chcą zejść ze stanów magazynowych. Obecny Philips sprawuje mi się bardzo dobrze ale do moich warunków jest odrobinę za mały.

Moje kryteria:

musi być LED
odległość od ekranu - 4,0 - 5,0 m
jak słońce świeci w pokoju - okna są od południa naprzeciw ekranu i od zachodu z boku ekranu
jaki duży jest pokój - 45mkw
jaki masz obecnie telewizor - Philips 40pfl7605h
jakie programy najczęściej oglądasz - programy przyrodnicze, informacyjne, telenowele (żona:shock:) i czasami mecze piłki nożnej przy okazji mistrzostw
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem - przeważnie po południu
preferowana wielkość telewizora - 55 cali i ani cala więcej na dzień dzisiejszy
preferowana marka: nie mam zielonego pojęcia. Strasznie dużo ostatnio słyszę złych opinii o samsungu ale nie bardzo mnie one interesują
jakie urządzenia będą podłączone - nHD, kino domowe i może w przyszłości jakiś XBOX
ma czytać przez USB filmy - może ale nie jest to warunek konieczny
jakimi złączami i co chcesz podłączyć - HDMI, eurozłącze?
jaki masz sygnał - w większości HD ale jest też dużo programów w jakości SD
ile godzin dziennie ma grać telewizor - 6, 7 h
ile osób zasiada przed telewizorem - 2 - 4
ma stać czy wisieć - wisieć
jaka klasa cenowa- max 6500 PLN

Moje typy, ale nie potrafię wytłumaczyć dlaczego akurat one, może sentyment do marki:

1. Sony KDL55ex720baep
2. Philips 55pfl7606k/02

I ostatnie co mnie nurtuje to 3D. Wszędzie stoją tylko TV 3D a mnie to kompletnie nie rajcuje więc może są godne uwagi TV led bez technologii 3D?

Z góry dzięki za pomoc

kermicioch

New member
Właśnie te co oglądam w większości są w HD ale mam antenę ustawioną i na HOTbird i na Astrę więc programów w jakości SD lepszej czy gorszej jest od groma. Bardziej jednak zależy mi na dobrej jakości obrazu HD to chyba ku temu zmierza przyszłość. Poczytam o tej Toshibie. Dzięki

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Tak jak masz w teście - w HD gra rewelacyjnie.
Masz wiele najnowszych rozwiązań płynności obrazu , kalibracji wewnętrznej,
skalowania, podwajania linii w Toshibie.
I poczytaj opinie zadowolonych użytkowników.

Do góry