Proszę o pomoc przy wyborze słuchawek dousznych

Które wybrać?

• Total voters
    0

KOWALszefu

New member
Witam,

Planuję zakup niedrogich słuchawek dousznych, gdyż słuchawki od mojego tel. (HTC 8S) do niczego się nie nadają i wypadają z uszu.

Budżet nie duży - do 70 zł.

Nie potrzebne mi są audiofilskie słuchawki, dlatego budżet taki a nie inny. Uważam, że za tą cenę można kupić coś dobrze grającego dla przeciętnego Kowalskiego (hehe akurat się tak nazywam :p).

Ogólnie to słucham muzyki vocal trance, więc wymagam głębokich basów (nie dudniących, że głowa boli) oraz przyzwoicie przenoszących pasmo odpowiedzialne za wokal jak i wysokie tony. W sumie to powinny grać dobrze w całym paśmie.

Czytając niektóre fora, testy, opinie, do wyboru pozostawiłem sobie kilka modeli w przedziale cenowym do 70 zł.
Proszę o pomoc w wyborze - lub zaproponowanie czegoś innego.
Oto moje typy (kolejność nie jest przypadkowa):

1. Philips SHE9503
(allegro.pl aukcja 3477678733)*

2. Awei ES-600i
(allegro.pl aukcja 3471769963)*

3. SONY MDR-EX50
(allegro.pl aukcja 3458489512)*

4. Philips SHE6000/10
(allegro.pl aukcja 3477978941)*

5. Philips SHE-8500
(allegro.pl aukcja 3477649792)*

6. Awei ES-800M
(allegro.pl aukcja 3465824288)*

7. Creative EP-630
(allegro.pl aukcja 3467386919)*

*Sorry, musiałem podać numery aukcji w allegro, bo mam zablokowaną możliwość wstawiania linków

Robert73

Member
AKG to nie douszne co do Sony to moim Galaxy Ace 2 grają super mocy starcza poza tym grają dość funowo ale szczegółowo podane wyżej modele to nie ta klasa .

3echo

Member
Bez reklam
Polecam dokanałowe Panasonic HJE 120.Cena ok.35zł i do 50zł lepszych nie ma.Używam głównie do Galaxy Ace2.A jeśli trochę droższe to tylko Brainwavz Alpha lub SoundMagic PL11

Ostatnia edycja:

KOWALszefu

New member
Dzięki wszystkim za porady.

Mój wybór najpierw padł na Philips SHE9503.
Kupiłem je, ale gdy dotarły do mnie, to ogólnie nie byłem z nich zadowolony. Wysokie i średnie tony grały bardzo czysto, za to bas był bardzo słaby. Jakość wykonania nie była zadowalająca, kabel bardzo się plątał i był tak cienki, że (tak myślę) szybko by się przerwał. Odesłałem.

Drugi wybór to Awei ES-600i.
Z nich jestem bardzo zadowolony. Grają tak głośno, że nie ustawiam więcej jak 50% głośności w telefonie (na maxa nic nie trzeszczy). Basy mocne i głębokie, średnie i wysokie tony, jak dla mnie, na odpowiednim poziomie. Do tego płaski kabel w modnym czerwonym kolorze, etui, oraz mikrofon. To wszystko spowodowało, że zostały u mnie.

Do góry