Prawie pół roku już posiadam ampl. ONKYO 505, oglądałem i słuchałem go w wielu sklepach z wieloma kombinacjami kolumn - najczęściej niestety są to maudio, co wg mnie jest porównywalne do kupowania opon dębica frigo do porche boxtera tylko dlatego, że w komplecie taniej ...
jeżeli masz nieprzekraczalną granicę cenową to weź komplet z QQ, ja zrezygnowałem z kompletu mając do wydania 3kpln.....
Wybrałem kolumny KODA 707 +SW1000 - poniżej link
http://www.megahz.com.pl/go/_info/?id=751
Słuchając w sklepach zestawów nigdy nie był podłączony SUB i wg mnie QQ grały w stereo wyraźnie słabiej (pewnie zrzucę na siebie lawinę krytyki ale to moje odczucie) niż w/w KODY, a że kolumny w komplecie z sub'em o którym wyczytałem dużo dobrego kosztują niecałe 1,5kpln to idealnie zmieściłem się w kwocie 3kpln.
DVD dokupiłem po 2 tygodniach ( panasonic )za 300zł i nie narzekam ....
To ma być TWÓJ sprzęt, więc NIE KUPUJ kolumn, których brzmienie podobało się komuś - weź swoją ulubioną płytę, zarezerwuj sobie 10h na przejażdżki po sklepach i odsłuchy i wybierz te kolumny, które wg Ciebie najładniej zagrają z wybranym ampli.
- Nie jestem i nigdy siebie nie nazywałem audiofilem, gdyż kable głośnikowe kupowałem bo 4zł/m a nie po 150zł/m
, lecz sądze, że moje podejście do tego tematu jest "zdrowe"
Jeszcze jedno zdanie o Onkyo 505 - kupiłem go głównie ze względu na wygląd i dobre opinie o nim i nie doczytałem 1 rzeczy, której mi dość brakuje .... a mianowicie wypuszcza on sygnał HDMI TYLKO jeżeli sygnał także wszedł przez HDMI - nie możesz podłączyć np DVD komponentem do ampli i wyjść z ampli do TV przez HDMI - a szkoda
- jeżeli się mylę to proszę o sprostowanie, ale takie otrzymałem informacje ....