Witam
Piszę do Was z zapytaniem jaki TV doradzilibyście mi.
Sprawa wygląda następująco. Aktualnie jestem zwolennikiem 46cali ale żona się upiera, że taki jest za duży i że 40 będzie lepszy. Dlatego proszę Was o fachowe doradztwo co do wyboru.
Całe pomieszczenie ma ok. 40m2, ale tv będzie wisiał na ścianie w przestrzeni (4m x 4m)
Odległość od TV - ok. 3,5m
Umieszczenie okien wygląda następująco:
- ogólnie w całym pomieszczeniu jest 6 okien ale 2 są w przedziale telewizyjnym jeśli można tak to określić. Jedno okno jest na południowym wschodzie, a drugie południowy zachód. Sam TV będzie wisieć naprzeciw okna południowo zachodniego.
Obecnie nie posiadamy telewizora.
Preferowana marka - Sharp, Toshiba, Samsung ale w grę wchodzą inne, które Waszym zdaniem są warte uwagi.
Oglądanie TV - popołudnie, wieczór.
Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych ? tak i tak.
Obraz wole taki aby nie męczył oczu.
Telewizor przeważnie będziemy oglądać przy oświetleniu padającym na niego od góry z światła halogenowego.
Matryca - obojętnie, posiadam monitor z matrycą błyszczącą i jestem zadowolony.
WiFi - posiadam w domu router więc myślę, że się kiedyś przyda.
USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami.
W TV nie lubię słabej jakości obrazu.
Do TV będzie podłączona:
- standardowa telewizja naziemna czyli programy jakości SD jak się nie mylę,
- pc,
- Blu-ray w późniejszym etapie.
Przeważnie TV będzie nam służyć do oglądania filmów Blu-ray, DVD i DivX no i czasem lubię pograć w dobrą grę na wysokich detalach.
Cena TV to ok. 3500zł. W grę wchodzą TV LED jaki plazma. Choć nie ukrywam wolę LED z uwagi na mniejsze zużycie prądu.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
pozdrawiam
Piszę do Was z zapytaniem jaki TV doradzilibyście mi.
Sprawa wygląda następująco. Aktualnie jestem zwolennikiem 46cali ale żona się upiera, że taki jest za duży i że 40 będzie lepszy. Dlatego proszę Was o fachowe doradztwo co do wyboru.
Całe pomieszczenie ma ok. 40m2, ale tv będzie wisiał na ścianie w przestrzeni (4m x 4m)
Odległość od TV - ok. 3,5m
Umieszczenie okien wygląda następująco:
- ogólnie w całym pomieszczeniu jest 6 okien ale 2 są w przedziale telewizyjnym jeśli można tak to określić. Jedno okno jest na południowym wschodzie, a drugie południowy zachód. Sam TV będzie wisieć naprzeciw okna południowo zachodniego.
Obecnie nie posiadamy telewizora.
Preferowana marka - Sharp, Toshiba, Samsung ale w grę wchodzą inne, które Waszym zdaniem są warte uwagi.
Oglądanie TV - popołudnie, wieczór.
Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych ? tak i tak.
Obraz wole taki aby nie męczył oczu.
Telewizor przeważnie będziemy oglądać przy oświetleniu padającym na niego od góry z światła halogenowego.
Matryca - obojętnie, posiadam monitor z matrycą błyszczącą i jestem zadowolony.
WiFi - posiadam w domu router więc myślę, że się kiedyś przyda.
USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami.
W TV nie lubię słabej jakości obrazu.
Do TV będzie podłączona:
- standardowa telewizja naziemna czyli programy jakości SD jak się nie mylę,
- pc,
- Blu-ray w późniejszym etapie.
Przeważnie TV będzie nam służyć do oglądania filmów Blu-ray, DVD i DivX no i czasem lubię pograć w dobrą grę na wysokich detalach.
Cena TV to ok. 3500zł. W grę wchodzą TV LED jaki plazma. Choć nie ukrywam wolę LED z uwagi na mniejsze zużycie prądu.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
pozdrawiam