trochę przesadziłeś .Ciekawe dokąd byś dojechał samochodem jak miałbyś napisane że pali 10l/100 a paliłby bez Twojej wiedzy ( bo w końcu nie testowałeś) 15l/100 km . I ciekawe czy byłbyś zadowolony . I czy wybrałbyś go jeśli miałbyś taką wiedzę wcześniej.
Ma olbrzymie znaczenie bo zdecydowana większość korzysta z ustawień fabrycznych.
Jak rozumiem wg Ciebie to kolejna zaleta tego telewizora.
Koncerny samochodowe podają spalanie przy 90 km/h i 120 km/h, bo nikogo nie interesuje spalanie przy 200 km/h i otwartych wszystkich oknach np. - jeśli to, co widać na ekranie, to faktycznie fabryczne ustawienie "Dynamiczne", to masz przynajmniej część racji, jednak musiałbym zobaczyć jak to wygląda, bo na pierwszy rzut oka wydaje się być ustawieniem, którego chyba nikt przy zdrowych zmysłach by używał.
Wymieńmy "zalety" które Tobie nie przeszkadzają :
wypalanie obrazu
w żadnym innym teście nie widziałem uwag co do wypalania, nikt nie zwracał uwagi na ten problem - jeśli ich procedury testowania były niewłaściwe, a Ty wykryłeś problem, to faktycznie, coś takiego zdecydowanie mi przeszkadza
brak czerni
Podałem cytat z testu na AVforums, gdzie wg testującego poziom czerni jest lepszy niż w KURO 9G - no i tutaj mamy problem, bo wydaje mi się, że akurat ten test nie powinien mieć zabarwienia subiektywnego - wrzucamy czarną planszę, mierzymy, porównujemy. Jeśli Ty masz inne wyniki to:
a/ Wasze modele testowe drastycznie różniły się od siebie (mało prawdopodobne)
b/ ich albo Twoja procedura testowa zostały wykonane niewłaściwie
c/ uszkodzony miernik
d/ ktoś bezczelnie kłamie
Innych rozwiązań chyba nie ma...
większy pobór energii niż deklarowany
W podanych przez Ciebie warunkach nie - mnie interesuje pobór skalibrowanego telewizora.
kosztuje 3x więcej niż najlepszy telewizor na rynku
Napisałem już wyżej: "Ten TV mnie w ogóle nie interesuje, bo nawet gdybym miał tyle kasy, kupiłbym LX5090 (albo i 6090) i pojechał sobie na fajne wakacje.". Teraz dochodzę do wniosku, że kupiłbym LX5090 i projektor
.
Jak możesz zauważyć w podpisie, nie mam najdroższego modelu Panasonika - zawsze chciałem mieć KURO, ale uważam, że mimo tego, że jest najlepszym panelem na rynku, nie warto wydawać tyle pieniędzy na telewizor - no chyba, że masz jeszcze 428XD i dasz mi cenę poniżej 5000
.
Żeby było śmieszniej, większość recenzji pisze, że różnica między V i Z jest naprawdę niewielka, co tym bardziej kazałoby się zastanowić nad wywalaniem takiej kasy na Z. Ale jeśli ktoś ma ochotę...
Ale się rozpisaliśmy o plazmach w dziale "LCD"...