Prosz

Wiorek31

New member
Witam wszystkich serdecznie po krótkiej nieobecności.
Odsłuchałem trochę kolumn w ostatnim czasie i mój wybór jednoznacznie padł na białe Zensory 7!! (Jest zielone światło mojej drugiej połówki). Oprócz samego dźwięku poprostu bardzo fajnie się prezentują.
Z tego miejsca podziękowania dla kolegów którzy na początku postu wybili mi z głowy moje pomysły na kolumny.
Teraz przede mną kolejny dylemat ZAKUP.
Cena jaka jest na wolnym rynku za 2szt Zensorów7 jest dla mnie zbyt wysoka. Biorąc pod uwagę mój okrojony budżet 3700 zł to już na żaden sensowny wzmacniacz nie wystarczy.
Czy macie może jakieś podpowiedzi gdzie lub do kogo warto było by uśmiechnąć się o pomoc w zakupie?

Jeżeli chodzi o wzmacniacz do mojego kompletu 2.0 to jeszcze jednoznacznego wyboru nie podjąłem. Pozostaje na celowniku Marantz i HK. Ale już chyba w używkach.
Zobaczę co zostanie po zakupie kolumn.
Pzdr

Wiorek31

New member
Canton chrono 509.2+ marantz 6004 lub 6005 było dobrze
Jbl es 100+technics 700mk2 było potężnie
Wharefedale 10.7 + wzmak sony było ciekawie,a może to whisky??
Wfle vardus vr250 i ampli denon.Koszt ok 5000zł-było beznadziejni

WkońcuZensory7 +wzmacniacz HK model????
Grało to bardzo fajnie. Iron maiden,Metallica,KennyG,Hey ,Whitesnake grały tak że pewne dźwięki słyszałem pierwszy raz .Myślę że po długim słuchaniu by mnie nie zamęczyły. I ten kolor!!!
Myślę więc o zakupie takich lolumn.

A czkolwiek zamiast HK pomyślę nad Marantzem.

Wiorek31

New member
Witam wszystkich po krótkiej przerwie.
Dla znających wątek:
Ostateczna decyzja zapadła. Po wielu wielu godzinach spędzonych na odsłuchach.
Kupuję Pylon Sapphire 25 białe piano+ Onkyo Tx-8150.
Dla mnie w tym przedziale cenowym połączenie bezkonkurencyjne.
Pzdr i dziękuję wszystkim krórzy mieli trochę czasu aby mi pomóc w wyborze.

Potrzebuję jeszcze wsparcia w wyborze przewodów głośnikowych. Myślę o Klotz Twinax LY240S 2x4mm. Długość 2x3m.
Co wy na to?

Bipo

Active member
Bez reklam
Witam wszystkich po krótkiej przerwie.
Dla znających wątek:
Ostateczna decyzja zapadła. Po wielu wielu godzinach spędzonych na odsłuchach.
Kupuję Pylon Sapphire 25 białe piano+ Onkyo Tx-8150.
Dla mnie w tym przedziale cenowym połączenie bezkonkurencyjne.
Pzdr i dziękuję wszystkim krórzy mieli trochę czasu aby mi pomóc w wyborze.

Potrzebuję jeszcze wsparcia w wyborze przewodów głośnikowych. Myślę o Klotz Twinax LY240S 2x4mm. Długość 2x3m.
Co wy na to?

Białe jest piękne..:D kolejna osoba do klubu high-gloss white :D Popieram posłuchaj Odysseya 2

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Białe błyszczące lubię, ale Chordów już nie ;) Nie wiem ile razy do nich podchodziłem, ale to nie moja bajka. Na szczęście jest w czym wybierać...

Bipo

Active member
Bez reklam
Jak możesz Krzysiu to napisz co było nie tak przy chordach a co było na + przy tych co masz, będę wdzięczny.;-) Chordy słyszałem, Twoich nigdzie miałem okazji posłuchać.

Wiorek31

New member
Witam.
Narazie sprzęcik spięty przewodami Van Den Hul redcośtam cośtam.
Kolega Robigame zapytał: jak taki zestaw gra?
Dla mnie bezkonkurencyjnie w takim budżecie.
Po długim słuchaniu muzyki nie jestem zmęczony, ani ja ani żonka. Basik jest i słyszalny i wszech obecny ale bardzo subtelny i nie wkurzający. Średnica i wysokie dla mnie nie natarczywe nie zabijają swą ilością ,a są i dają o sobie znać. Bardziej w/g mnie kolumna wyrównana do słuchania muzyki w salonie ,do dobrego whisky. Nie jest to dyskotekowa sieczkarnia.Kolumienki uważam za rewelacyjne, wyglądają też bardzo ładnie. Tylko trzeba czekać ok 2 tyg na dostawę lakierowanych. Ale warto.
Onkyo Tx-8150 to strzał w 1000 tego co szukałem . Ładnie czysto się zgrał z kolumnami i jest fajnie multimedialny.Podłączyłem ps3,nc+,tv,neta i jestem bardzo zadowolony z tego co ten klocek potrafi.
Pzdr

wwbowij

New member
Wiorek31, gratuluję udanego zakupu :) Udało Ci się jednak zmieścić w zakładanym budżecie (3,7 tys.zł)? Same kolumny to wydatek chyba ok. 3 tys.zł, natomiast Onkyo 8150 to kolejne 2 tys. zł...

Wiorek31

New member
Witam.
Niestety założony budżet nie wytrzymał.Miało być jak nigdy a wyszło jak zawsze. Był trochę przekroczony. Ale ceny w necie nie mają nic wspólnego z cenami zakupu sprzętu. Trzeba szukać, pytać a coś dobrego się znajdzie..
Pzdr

Do góry