Prosz

Wiorek31

New member
Wstępnie decyduję się na Dali Zensor5 (nowe) lub zensor7(używki), ewentualnie Canton chrono 507.2. Wzmacniacz HK970 lub 980.
Marantz 1504 fajny z powodu wielu wejść ale może być problem z wyrobieniem się z zestawem w kwocie 3700.
Jak myślicie da takie połączenie radę? Najważniejsze aby czysto grało. Przy HK pozostaje jeszcze pytanie jaki Dac?

Borixon

Active member
Bez reklam
Szukaj Zensor 7 na twój metraż. I tak jak pisałem hk970. A dac to jakiś mega uniwersalny, Nostromo miał chyba sporo wejść, lub Cambridge dac magic ale już kasa...

rafa@rafa

Active member
Bez reklam
Wstępnie decyduję się na Dali Zensor5 (nowe) lub zensor7(używki), ewentualnie Canton chrono 507.2. Wzmacniacz HK970 lub 980.
Marantz 1504 fajny z powodu wielu wejść ale może być problem z wyrobieniem się z zestawem w kwocie 3700.
Jak myślicie da takie połączenie radę? Najważniejsze aby czysto grało. Przy HK pozostaje jeszcze pytanie jaki Dac?

Marantz gra bardzo czysto. Góra i środek są bardzo detaliczne.
Z Marantzem będziesz miał jasne brzmienie a HK troche ciemniejsze. Zależy co kto lubi.

Wiorek31

New member
Witam ponownie.
Na wstępie dziękuję za podpowiedz i poświęcony czas.
Napewno w przeciągu 2 tyg podjadę do Wrocławia na odsłuch . Postaram się posłuchać 2-3 różne kombinacje sprzętu i zobaczę co konkretnie mi pasuje.
Fakt jest taki że dzięki Waszym podpowiedziom skierowałem swój tok myślenia o 180 stopni w inną stronę. Od zestawu oczekuję nutki tego ...czegoś .... tego czegoś co sprawi że micha będzie mi się cieszyła jak 20 lat temu po zakupie starych Altusów i wzmacniacza Diory.:mrgreen::mrgreen:

A tak na marginesie ,z czego wynikają takie słabe oceny kolumn które wymieniałem na samym początku postu???

Borixon

Active member
Bez reklam
Hm słuchałem wafli diamond 10 ileś te największe i moim zdaniem nie robią szału, mało dokładne i jak dobrze pamiętam zlany bas, opus to już inaczej kiedyś miałem przyjemność posłuchać ver . 1 i było super.

Wiorek31

New member
Jak się uda to odsłucham jeszcze tego marantz'a 1504.Powiem szczeże że pasowało by coś takiego ze względu na kpl wejść (eliminacja Dac'a)i wbudowany tuner.
Zobaczę jaka faktycznie jest róžnica pomiędzy nim a wzmacniaczem HK. I czy faktycznie to wychwycę pod kolumnami Dali ha.

waldi70

New member
zestaw audio do salonu

Pozwolę sobie podczepić sie pod temat bo szukam podobnego zestawu do salonu,myśle ze będę słuchał głównie radia internetowego i na razie wybrałem amplituner Denon avr X2100W i odtwarzaczDBT1317UD z głośnikami JBL Studio 290 lub Dali zensor 7. Czy Denon to nie ta półka jakościowa co HK 3770 ?

waldi70

New member
Na razie chcę kupic 2 głosniki podłogowe ale może w przyszłości dokupię więcej-lepiej zostawić sobie taką możliwość-dobrze myślę ?

lobos

New member
Bez reklam
Wszystko zależy jak odległa będzie ta przyszłość...? ;-)
Ogólnie jeśli ma być kino i docelowo 5.1 to, żeby nie wymieniać za 2 lata proponuję na dzień dzisiejszy możliwie jak najlepszy amplituner i 2 kolumny frontowe.

Do góry