Prośba o szybką pomoc: TV LCD 39" - 42"

Abstract

New member
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? Ok 24m^2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? Ok 3 - 3,5m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1 - 10 w zależności od tego czy wpadną kumple pograć.
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Raczej na wprost.
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Na 99% ma wisieć ale w ostateczności może stać.
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Niestety chyba najgorsza konfiguracja - 3 strony: południe, wschód, zachód. Aczkolwiek tv będzie używany głownie po 17.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Brak.
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? WiFi, min 2 złacza HDMI, fullHD, 3D może być ale nie musi
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? CyfrowyPolsat jeszcze przez kilka miesięcy.
10.Jakie urządzenia ? Dekoder, Xbox ONE albo 360. Sporadycznie laptop. W późniejszym czasie chciałbym żeby TV był podłaczony do komputera jako monitor w innym pokoju.
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 4 - 10
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Nie wiem, w czym tkwi różnica?
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Nie jestem w stanie stwierdzić. Głównie filmy, discovery itd.
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Tak
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, a ile % to różnie.
16.Preferencje co do marki ? Brak
17.Preferencje co do wielkości ? Coś od 39" - 42"
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Zdecydowanie cena. Ale czy tylko w telewizorach?
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Tak jak już napisałem tv będzie wykorzystywany głównie wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? Najlepiej coś w granicach 1500 zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Fajnie by było jakby miał. Znów pytam w czym różnica?

Do góry