Prośba o radę dla świeżaka.

brony_

New member
Na wstępie chciałbym przywitać się ze wszystkimi, gdyż jest to mój pierwszy post ;)

Chciałbym poradzić się mądrzejszych od siebie - planuje zakup telewizora LCD/LED

Moje wymagania:
- Samsung
- Matryca "VA" - przeczytałem, że polecane
- Częstotliwość odświeżania matrycy min. 120Hz
- Wielkość z przedziału 50"- 60"
- Absolutny max.: 4500zł
- TV nowy, dostępny z autoryzowanej sieci (by nie było później problemów z ewentualną gwarancją)
- Nie musi być 3D
- Nie musi mieć zakrzywionego ekranu
- Nie musi być UHD ( FullHD też spoko )
- Matryca z nano kryształkami ???
- Skype, wyszukiwarka internetowa
- Nie musi być to najnowszy model

Zależy mi na możliwie najlepszej jakości obrazu w tej cenie, no i by miał opinię "bezawaryjnego", sprawdzonego modelu...

Pomożecie ? :blagam:

pantomima

Banned
Jezeli planujesz zakup'tego'tv na kilka'lat to idz juz w uhd , tyle od siebie moge Ci podpowiedziec . To juz jest ten czas .

darus75

Member
Tyle masz tych programów w jakości UHD że faktycznie wręcz większość z nas powinna już wymieniać swoje TV.....
A prawda jest taka że nie ma fullHD i HD jest nie wszędzie....
Polecam UE55H6400 tylko śpiesz się bo są na wykończeniu.

pantomima

Banned
Czytaj ze zrozumieniem .
Jezeli kolega chce zakupic tv na kilka lat to w Jego przypadku warto kupic TV UHD - w tym roku ukaza sie juz pierwsze tytuly na blu ray, w sieci jest juz coraz wicej materialow uhd ,moze w nast roku zost nadawane juz jakies kanaly (moze) , jesli nawet bd to pseudo 4k'to i tak juz cos jak na pl realia .

Jezeli z kolei planuje za minimum dwa'lata wymienic tv to'oczywiscie ze'lepiej jest zakupic tv hd z jak najwieksza przekatna .

Ostatnia edycja:

brony_

New member
Polecam UE55H6400 tylko śpiesz się bo są na wykończeniu.

Cześć!
...a to nie jest ta 55tka, która ma chińską matrycę IPS 60Hz ? Słyszałem, że 50" miało lepszą matrycę VA 120Hz samsunga ( o ile modeli nie popierniczyłem ) :roll:

PS. TV planuję użytkować możliwie długo ( nie zmieniam co 2 lata :) )...
Odbiór sygnału - głównie dekoder Orange, sporadycznie treści z nośników zewnętrznych.

Caparzo

New member
Bez reklam
Chciałbym poradzić się mądrzejszych od siebie - planuje zakup telewizora LCD/LED

Moje wymagania:
- Samsung

Pytasz mądrzejszych a z góry masz ustaloną markę...

Jezeli kolega chce zakupic tv na kilka lat to w Jego przypadku warto kupic TV UHD - w tym roku ukaza sie juz pierwsze tytuly na blu ray.

Płyta blu ray nowa kosztuje średnio 80 zł, 3d 120 steelbok 150 a ile uhd ???? to będzie żart a ty każesz kupować komuś uhd ?? Bo wyjda jakieś skopane filmy w cenie nie dla każdego w małej ilości ? Nie zgodzę sie kompletnie z tym. Teraz uhd kupują napaleńcy którzy liczą że to bedzie coś nowego, a dla kilku kanałów z satelity po "niepolsku" nie warto

brodacz

Active member
Bez reklam
Zaintrygowałeś mnie dekoderem Orange. Mieszkasz w domku i jesteś skazany na Neostradę? Moim zdaniem jeśli masz tak ograniczone środki a jednocześnie oczekujesz jakości to rozważ TCL albo Thomsona.

brony_

New member
Pytasz mądrzejszych a z góry masz ustaloną markę...
Mam w domu 3 TV i 1 monitor samsunga, ponadto parę innych sprzętów. Jestem zadowolony z ich produktów, to i normalne, że mój wybór pada na tę markę...

Zaintrygowałeś mnie dekoderem Orange. Mieszkasz w domku i jesteś skazany na Neostradę?
Tak

PS. Czy jeszcze ktoś poleci UE55H640, bo wygląda na fajny TV a i cena przyjazna... :)

Ostatnia edycja:

darus75

Member
Nie bierz UHD bo tego jeszcze u nas w PL nie ma - a jak będzie, to już pewnie popularne staną się oledy. Nie ma sensu teraz dopłacać do tego czego nie ma.... A obraz który mamy obecnie z platform sat czy kablówek będzie lepszy, ładniejszy na FHD niż na UHD. Nie słuchaj ludzi z kosmosu.... :)

Seizo

Active member
Bez reklam

brony_

New member
a jeżeli trochę dołożysz, to możesz mieć 60J6200.

Budżet max. to 4500zł a ten TV np. w EURO RTV AGD kosztuje 4290zł a więc mieści się w widełkach :-o

Tylko jaką on ma matrycę - 60 czy 120 Hz ?

Czy to popularny model ? Jak z awariami ? Gdzieś czytałem, że ludziom padały w nim płyty główne...

Ostatnia edycja:

Seizo

Active member
Bez reklam
Budżet max. to 4500zł a ten TV np. w EURO RTV AGD kosztuje 4290zł a więc mieści się w widełkach :-o

Tylko jaką on ma matrycę - 60 czy 120 Hz ?

Czy to popularny model ? Jak z awariami ? Gdzieś czytałem, że ludziom padały w nim płyty główne...
J6200 to jedyny telewizor FHD Samsunga linii na 2015 z płaskim ekranem posiadający 120 Hz matrycę. W kazdym modelu może wystąpić defekt. Ludzie z tego forum reklamowali nawet flagowce JS9000.

Ostatnia edycja:

tsronin

New member
Czy możesz dać znać czy ten tv obsługuje Flasha ? Też się zastanawiam nad kupnem serii 6200 ale coś wyczytałem, że Samsung już w tej serii zrezygnował z obsługi Flasha a dla mnie to priorytet bo jeszcze wiele stron działa na Flashu.

Seizo

Active member
Bez reklam
Czy możesz dać znać czy ten tv obsługuje Flasha ? Też się zastanawiam nad kupnem serii 6200 ale coś wyczytałem, że Samsung już w tej serii zrezygnował z obsługi Flasha a dla mnie to priorytet bo jeszcze wiele stron działa na Flashu.
Nie obsługuje flasha. Napisz jakie strony masz myśli.

Do góry