Prośba o poradę na temat wyboru tv

amba123

New member
Witam

Zwracam się z prośbą o poradę dotyczącą wyboru tv który ma pracować w następujących warunkach/ograniczeniach:

- oświetlenie nie gra roli gdyż pokój posiada dobre zasłony/żaluzje
- odległość od tv 2-3,5 m
- preferowany rozmiar 32 cale
-tv ma pracować pod astrą cyfrową z pakietem HD (o ile aster nic nie zmieni w ofercie to w najbliższym czasie przypuszczam że n-tv lub jakis ekwiwalent)
-musi posiadać d-sub (okazyjne sesje pro-evo 2009 z gronem znajomych, sygnał PC rozdziałka pewnie 1024-768+, opcja div-x HD byłaby mile widziana)
- preferowany przedział cenowy około 2 tyś
-tv ma służyć 2-3 lata (później o-led ? :hmm:)

Troszku pogrzebałem na forum i to co mnie zainteresowało to:

plazma
LG 32P6000 - w tym rozmiarze nie ma chyba zbyt wielkiego wyboru, to co budzi moje obawy to max rozdzielczość 1024-768(jak wygląda praca z sygnałem HD, popielate pasy 4:3) cena 1600-1800(ceneo)

lcd
co do tv LCD to szczerze przyznam że jest zbyt wiele modeli w tym momencie i tu liczę na waszą pomoc w zasadzie tv do 2 tys/32 cale

Z góry dziękuje za odpowiedźi

Pozdrawiam

sweetpee

New member
Gdybym potrzebował 32" wziąłbym albo 32LG6000 (wersja "budżetowa") albo 32LG7000 - według ceneo ciut więcej niż dwa tysiące. Ja osobiście mam 42" Scarletta i po tym co widzę u siebie chwalę LG na lewo i prawo ;) .

amba123

New member
Im dłużej gmeram za tv tym coraz trudniej wybrać :confused:
Ogólnie zapomniałem już o 32 calowej plazmie i zastanawiam się obecnie nad zakupem któregoś z LCD i tu nasuwa się pytanie:

32LG6000 HD rdy pojedyńczy XD 1600+ zł
32LG7000 Full HD, BlueTooth Dual XD-EngineTM / 10 bit Procesor na 2008 ; 2000+ zł
Panasonic TX-32LX70P HD-rdy 100hz 2k+ ?

oba tv nie wyposażone w technologie 100Hz , jakieś inne zasadnicze różnice?

Czy to 100Hz będzie aż tak istotne przy sygnale cyfrowym z dekodera Aster i czy ogólnie brak tej funkcji wpływa zasadniczo na jakość odbieranych kanałów ? Jakiś podobny tv full hd 100hz w tej cenie?

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

amba123

New member
Witam

Bardziej rzeczowe pytanie niż poprzednie :

TOSHIBA 32R3500G

czy

Panasonic TX-32LX85

bardzo podobne tv w podobnej cenie, wyczytałem że toshiba ma wbudowane onkyo głośniki, oglądałem oba w mm na sygnale SD(bardzo kiepskiej jakości) i zbyt wielu różnic nie zauważyłem. Będę wdzięczny za podpowiedź ze strony kogoś kto miał dłuższe doświadczenie z obydwoma tv niż moja krotka sesja w mm.

Pozdrawiam

Do góry