Prośba o pomoc w wybraniu odpowiedniego sprzętu

Rayannn

New member
Witam ! :) Założyłem tutaj konto ,ponieważ od niedawna załapałem manie na sprzęt do nagłośnienia itp itd...Chciałbym poprosić wszystkich chętnych o pomoc w dobraniu mi odpowiedniego sprzętu (dobrej jakości ale też z ograniczonym budżetem) .Mam pokój w kształcie idealnego prostokąta (na oko: 4 na 6/7m ,tak więc nie mały.) Co do wymagań odnośnie sprzętu przeczytałem kilka poradników ,poleciłem się do znajomych ,gadałem z gościem z Saturna (który niestety nic nie wiedział xD) i przejrzałem chyba wszystkie dostępne fora w tym klimacie w języku polskim ale o angielskie też zahaczyłem. Myślałem nad różnymi modelami amplitunerow (później mam zamiar do nich dobrać odp. głośniki) i po wielkiej selekcji mojego niewprawnego oka wybrałem : Denon AVR-1911 . Szukałem czegoś z nastawieniem 60-70% na muzyke i 40/30% na filmy (koniecznie musi być USB) .Jeśli moglibyście to napiszcie ,czy jest to dobry sprzęt godny polecenia czy raczej za te pieniądze mógłbym kupić coś znacznie lepszego ...proszę ;) ...Z góry dzięki za wszystkie opinie ,komentarze i porady .Pozdr !!8)

Rayannn

New member
Ok ,dzięki za to ;-) .Teraz tylko kwestia kupienia go w dobrej cenie .W internecie znalazłem całkiem ciekawy zestaw w dobrej cenie ( DENON AVR-1911 + BDP-S383 + JAMO S 426 HCS3 + SUB 210 -za 3,5 tysiąca) .Wszystko byłoby pięknie ale nie jestem pewien czy ten sprzęt da rade w moim pokoju (nie wiem czy nie jest za słaby :() .Czy kupować taki zestaw czy wszystko samemu indywidualnie dobierać ?

Rayannn

New member
No właśnie niestety tak myślałem ...Jakbyś mógł to wejdź na Denon AVR-1911 7x125 W - Amplitunery - Denon AVR-1911 7x125 W cena od 1680.00zł .... To jest spis i porównanie tego modelu Denona (samego albo z jakimiś dodatkami) Interesuje mnie wszystko do 3800zł max niestety .Ogółem wydawało mi się że ten zestaw jak na swoją cenę jest naprawdę dobry no ale może uda Wam się znaleźć coś lepszego ;-)
Pozdrawiam
Rayannn !!!

Znalazłem jeszcze inny ciekawy zestaw tylko już bez odtw. Blue Ray
[-- Kon-Sul.Pl --] - Sklep RTV i AGD. Telewizory LCD i Plazmowe. Sprzęt AGD, komputery i częśći komputerowe.
Na temat suba przeczytałem same pozytywne opinie a o reszcie nic niestety nie znalazłem ...;)

Nie miałem pewności ,tak więc zmierzyłem mój pokój dokładnie już (3,8x5,2)- czyli ok 20m2 ...To chyba robi różnice więc może ten wcześniejszy tańszy model będzie dobry ??

Nie wiem czy to niechęć do tego tematu czy po prostu nikt nie umie jakoś normalnie mi pomóc ale trochę to dziwne że na tak "WIELKIM" forum tak ciężko w ogóle o jakąkolwiek poradę .Nie znam się na sprzęcie muzycznym i nie jestem zbyt lotny w tym temacie (to jest fakt) i właśnie z tego powodu zadałem moje pytania ..Tylko czemu niikt tego nie rozumie ? Po co jest takie forum ?!

Ostatnio edytowane przez moderatora:

siucha

New member
Pytanie czy potrzebujesz 7.1?Koniecznie?Jesli nie bierz 1611 .Co da za malych kolumnt itp , zawsze czytajac odpowiedzi niektorych tutaj sprzedawcow sprzetu , wywoluje to usmiech na mojej twarzy.Za male kolumny do czego panowie ja pytam?Zeby naglosnic pol bloku , dwie kamienice dalej czy pokoj?
Pozdrowionka

Rayannn

New member
Tak jak już napisałem wcześniej ( Zmierzyłem pokój i ma on 20m2;)) Na początku ten tańszy zestaw wyglądał na naprawdę dobry sprzęt. Teraz jednak stwierdziłem żer odtw. Blue Ray nie jest mi aż tak potrzebny ,a wole zainwestować więcej w lepszej jakości głośniki .(czyli ten zestaw Magnata i Denona Avr-1911) Link do stronki podałem we wcześniejszym poście :D
Dzięki w końcu za jakieś opinie ;-)

Co do tego czy chciałbym 7.1 to nie zależy mi na tym aż tak bardzo ...Ten model Denona spodobał mi się w wyniku całej gamy funkcji ,dobrych i pozytywnych opinii na jego temat i tym na czym też mi zależy -USB . Jeśli znacie amplitunery w podobnej cenie, też dobre jakościowo i z USB to 5.1 jak najbardziej mi odpowiada .
P.S. AVR-1911 ma chyba też konfigurację 5.1 (albo się mylę :p)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Z

zerga

Guest
te magnaty szalu nie robia a moze jamo s606 hcs3 ciekawy design i maja powera albo te glosniki ktore ja posiadam mission seria mv tylko suba bys musial dokupic do takiego pomieszczenia.tez mam pokoj prostokatny troszke mniejszy graja rowniez przyzwoicie.na poczatku jak je podlaczylem bez suba pytalem sam siebie gdzie jest bas?po 2 tyg grania dosc intensywnego na roznej skali glosnosci bas sie konkretnie wyrobil i dawaly rade ale tak suba dokupilem mission ms10 polecam.dobra opcja dla ciebie bylby zestaw glosnikow roth oli4+sub+oli-c+oli2 sluchalem z innym denonem gralo to pieknie bylem zaskoczony.

Rayannn

New member
No to z magnatami się muszę pożegnać ;( Za radą pewnej osoby postanowiłem ciąć koszty na amplitunerze i kupić Denona AVR-1611 .Odsłuchiwałem go dziś w Saturnie na niezbyt dobrych kolumnach ,a i tak jakość dźwięku mnie powaliła (jest git :)!!!) .Dzięki temu mogę więcej pieniędzy przeznaczyć na zakup dobrych głośników.
Mogę sobie pozwolić na sprzęt z baaardzo dobrym basem (mieszkam w domu ,a z sąsiadami prowadzę wojnę szarpaną xP) . O tych Jamo s606 hcs3 też sporo słyszałem i przeczytałem i ogółem widzę że opinie dosyć podzielone ale za całokształt takie 4 na 5 :D
P.S. Co myślicie o Pioneer VSX-819 ??

Rayannn

New member
Jeszcze mam tylko jedno pytanie:D Czy s606 a s608 to jakaś drastyczna różnica?? bo bardzo podoba mi się ich design no i komentarze też są jak najbardziej pozytywne na ich temat .

KaDet

New member
Jeszcze mam tylko jedno pytanie:D Czy s606 a s608 to jakaś drastyczna różnica?? bo bardzo podoba mi się ich design no i komentarze też są jak najbardziej pozytywne na ich temat .

Zazwyczaj w takich sytuacjach istotną rolę odgrywa budżet jakim dysponujesz, gdybyś się decydował na zestaw bez subwoofera na pewno zdecydowanie lepszym rozwiązaniem było by S608 natomiast w zestawie z SUBem dadzą sobie też radę S606. Nie da się jednak ukryć, że różnica pomiędzy w/w propozycjami jest widoczna zarówno w mocy jak i wykonaniu. No cóż - tak jak napisałem na początku wiele zależy od tego ile masz na to kasy i jakie masz wymagania. Pzdr.

Rayannn

New member
Sub musi być i na pewno będzie ;) Jeszcze się zastanawiam który model konkretnie wybrać ...ale to kwestia kaski :D. A jaki odtwarzacz mam kupić do amplitunera żeby móc podłaczyć USB albo jakiś dysk zewnętrzny ?? Zależy mi na czymś mega tanim ale też nie byle jakim ;)

Do góry