Prośba o pomoc w wyborze :)

wini85

New member
Witam! Napisałem już co prawda posta o pomoc w wyborze TV na forum dot. LCD... ale jestem "miłośnikiem" plazmy i taką właśnie chciałbym widzieć u siebie. Oczywiście jeśli stwierdzicie, że jednak lepszy dla mnie LCD - rozważę to. Nadmienię też, że (z pomocą forum) wybrałem jakiś czas temu plazmę dla rodziców - panasonika 42v10 - i baaaardzo mi sie podoba. Mnie interesuje jednak nieco niższy przedział cenowy. Wstępnie wybrałem sobie panasonica 42g10. Ale może jednak coś innego? Może wystarczy tańszy s10? A oto moje "wymagania":

podaj jakie masz warunki :
odległość od ekranu ? 2-3m
jak słońce świeci w pokoju ? okna w narożniku, raczej mało światła, roletki
Jak duży jest pokój ? 15m, TV na "długiej ścianie"
jaki masz obecnie telewizor? CRT 21
jakie programy najczęściej oglądasz? wszystkie Discovery, NatGeo (może HD), TVN (HD), TVN 24, TVN Turbo, Eurosport (może HD)
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem ? zdecydowanie wieczorem
preferowana wielkość telewizora? 37-42
preferowana marka ? panasonic
czego nie lubisz w telewizorach? świecenie kolorami jak choinka, ogólnie "słabego obrazu"
jakie urządzenia będą podłączone ? Odtwrzarz WD HD TV i dekoder z cyfrowej kablówki - INEA
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń ? TV 70%, WD HD 25%, inne (komputer) poniżej 5%
jaki masz sygnał ? cyfrowa kablówka INEA,
ile programów HD ? 2-5
ma stać czy wisieć ? stać, dobrze by było jakby był na obrotowej podstawie
jaka klasa cenowa ? do 3000

Ostatnia edycja:

Logoth

New member
plazmy 42 panasa są rewelacyjne do oglądania. jeden z nielicznych sprzętów, do których nie mam wątpliwości (a to stary py85)

1-4m zawsze dobrze. kupilbym drugi raz.

Do góry