prosba o pomoc w wyborze telewizora LCD

rokry

New member
Witam, chcialem sie poradzic jaki model wybrac: PANASONICA TX-L32G10E czy moze tanszego PANASONICA TX-L32S10E, a moze jeszcze cos innego w podobnej cenie???
Telewizor bedzie glownie wykorzystywany do gry na xboxie360, ale bedzie tez do niego podpiety tuner Dreambox 500s, cena jaka moge wylozyc na sprzet to max 2500. Warto dokladac te 500zl do modelu TX-L32G10E ??? Czy jakosc obrazu G10E bedzie znacznie lepsza czy tez roznica bedzie niezauwazalna ? Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam

kosztowiok

New member
Chyba nie warto dopłacać 500 złotych za efekt 100 hz. Napisz co cię skłania do zakupu Panasonica, ponieważ ja też biorę go pod uwagę i może masz jakiegoś asa w rękawie?

rokry

New member
szukalem troche po necie i duzo "madrych" osob w tym temacie polecalo wlasnie sharpa i panasonica, a tak ogonie to jestem laikiem jezeli chodzi o telewizory, wiec niestety niczym Cie nie zaskocze, dlatego wlasnie prosilem w poscie o rade co wybrac i nadal jestem w fazie poszukiwan :) pozdrawiam

kosztowiok

New member
rokry napisał:
szukalem troche po necie i duzo "madrych" osob w tym temacie polecalo wlasnie sharpa i panasonica, a tak ogonie to jestem laikiem jezeli chodzi o telewizory, wiec niestety niczym Cie nie zaskocze, dlatego wlasnie prosilem w poscie o rade co wybrac i nadal jestem w fazie poszukiwan :) pozdrawiam

Dużo osób poleca (a właściwie kilku natrętnych fanatyków) Panasonica ale nie LCD tylko plazmę. Nie widzą świata poza P42X10, chociaż może nawet w domu mają inny telewizor. Generalnie wolę LCD, ponieważ potrzebuję matowego ekranu bez widocznych subpikseli itd. Panasonic ma u mnie dużego plusa podobnie jak Sony za 5 lat gwarancji, oraz kolejnego plusa za automatyczne formatowanie ekranu (ucina czarne pasy). W innych telewizorach co chwila musisz wachlować przyciskami na pilocie, a to dla mnie jest poważna wada.

kosztowiok

New member
rokry napisał:
a Ty na chwile obecna przy zakupie, jakie firmy/modele TV bierzesz jeszcze pod uwage ???

Jestem na przedostatniej stronie wątku "Jaki LCD wybrać". Wypisałem tam modele, które mnie interesują, chociaż KiKi poleca mi wyłącznie plazmę Panasonica X10.

Do góry