grisza_1982
New member
Witam,
Planuję zakup sprzętu do stereo w kwocie 3,5k-4k
Mój pokój: około 20m^2 (5.7x3,5m).
Muzyka: Rock/Metal - 50%, Rock Akustyczny - 30%, Ambient/Industrial - 20%
Po wielu godzinach spędzonych na szperaniu po necie wybrałem kolumny:
1) Monitor Audio BR5
2) KEF C7
3) Tonsil Siesta
Oczekuję od dźwięku dobrej przestrzeni i szczegółowości. Można powiedzieć, że poszukuję kolumn cykających (eksponujących dobrze tony wysokie). Bas nie jest dla mnie najważniejszy, ale mimo wszystko fajnie byłby, żeby go nie brakowało.
Jeśli chodzi elektronikę to wybrałem amplituner (dlatego amplituner bo moja kobieta chce tez radio
planuję wybrać pomiędzy:
Yamaha RX-497 a Yamaha RX-797
(mają niezłe recenzje i są tańsze niż np. NAD C720 czy inny wyższej klasy amplituner)
Bardzo proszę o wyrażenie opinie na temat moich propozycji bądź zaproponowanie czegoś innego co spełni moje oczekiwania.
Z góry dziękuję
Planuję zakup sprzętu do stereo w kwocie 3,5k-4k
Mój pokój: około 20m^2 (5.7x3,5m).
Muzyka: Rock/Metal - 50%, Rock Akustyczny - 30%, Ambient/Industrial - 20%
Po wielu godzinach spędzonych na szperaniu po necie wybrałem kolumny:
1) Monitor Audio BR5
2) KEF C7
3) Tonsil Siesta
Oczekuję od dźwięku dobrej przestrzeni i szczegółowości. Można powiedzieć, że poszukuję kolumn cykających (eksponujących dobrze tony wysokie). Bas nie jest dla mnie najważniejszy, ale mimo wszystko fajnie byłby, żeby go nie brakowało.
Jeśli chodzi elektronikę to wybrałem amplituner (dlatego amplituner bo moja kobieta chce tez radio

planuję wybrać pomiędzy:
Yamaha RX-497 a Yamaha RX-797
(mają niezłe recenzje i są tańsze niż np. NAD C720 czy inny wyższej klasy amplituner)
Bardzo proszę o wyrażenie opinie na temat moich propozycji bądź zaproponowanie czegoś innego co spełni moje oczekiwania.
Z góry dziękuję