Prośba o pomoc przy kompresji pliku do .mkv

bravo8

New member
Witam

Mam kilka plików .m2ts (kodek AVC/x264) 1080p, całość około 36 Gb. Chciałem je zmienić na format .mkv/x264 1080p ale tak aby całość zmieściła mi się na trzy płyty DVD+R DL, czyli około 25 GB. Niestety nie mam nagrywarki BR. Połączenie i odpowiednie podzielenie pliku .mkv nie stanowi dla mnie problemu. Nie wiem jakiego programu użyć ( najlepiej free albo pełna wersja trial) aby zmniejszyć strumień, co da mniejszy rozmiar wynikowy. Trochę poczytałem na forum i do tego celu użyłem programy DGAVCIndex, ale program zdemuxował mi plik na audio i video do tego samego rozmiaru. Nie wiem czy w DGAVCIndex można zmniejszyć strumień, ja tego nie znalazłem. Zależy mi tak aby uzyskać max. najlepszą jakość z tych z 36 Gb przy kompresji do 25 GB w .mkv/x264 . Spotkałem komercyjny multi konwerter który robi to , ale tam strumień jest na sztywno, max. 15 Mb/s co daje jakieś 17-18 Gb. I tu szkoda mi trochę jakości skoro przeznaczam na to trzy płyty DVD DL.

Pozdrawiam

bravo8

New member
Coś nie tak , nie może otworzyc pliku , podaje komunikat, Cannot open fille C:/Temp/...../Blue-Ray_structure_info.txt . Z resztą na wskazanym forum o sporych problemach
.

pkomp

New member
wiesz - olałbym to - wiem że to problem ale kolejne kompresowanie juz i tak mocno skomperosowanego filmu znów pogorszy jakość...może poszukaj takiego ripa w mniejszym rozmiarze?co jedna kompresja to nie dwie

pkomp

New member
kurde dzis kupiłem kontrolnie pare sztuk DL ale coraz bardziej widac jak tanieja BD...angrywarki tez juz strasznej ceny nie maja...nie wiem jak z trwałościa płyt ale chyba warto zainwestować bo juz sie zaczyna opłacac niz brac DL

Do góry