No to na początek napisze nudne stwierdzenie : jestem szczęśliwym posiadaczem lcd 42lg5000. Mam go od 3 dni.
widok ogólny prezentacja - bardzo fajnie się prezentuje zwłaszcza z nowym stolikiem.
obraz- antena naziemna przyzwoita zwłaszcza, że na niektórych śnieży z powodu ustawienia anteny.
sygnał cyfra+ - bardzo dobry, jednak po przelączeniu na hd program, obraz wymiata. żal, ze programy są nadawane w tak różnych formatach : jakieś 4;3 itp. myslę, że telewizje w niedalekiej przyszłośvci to zmienią.obraz na canalsport+hd czy geografic hd wymiata.
menu bardzo rozbudowane można się pobawić do swoich upodobań.
inteligent sensor działa tak jak pisze powyżej Viera, jednak nie przekonuje mnie, wolę żywsze barwy np. tryb-sport.
dzwięk - nie mam zastrzeżeń, też można sobie dopasować a zawsze można dodać kino domowe.
jedyny minus to zamontowanie tv naścianie w moim przypadku na stolik. malo miejsca z tyłu na kable, przy kolejnym podłączaniu trzeba zdejmować tv. w instrukcji pisze o powieszeniu na sznurkach ze śrubami oczkowymi :hmm:
zauważylem, że nieźle się nagrzewa dobry w zimie jako grzejnik
polączenia z kompem jeszcze nie próbowalem.
z dvd również na dobrym poziomie
Podsumowując jestem zadowolony z tv i nie żaluje wyboru, choć za każdym razem kiedy byłem w sklepie doradzano mi żebym kupil samsunga. Ciekawe, że zależało im na sprzedaży samsunga.