A
abramq
Guest
Witajcie!
Miałem już praktycznie wybrany TV (LG 55Nano867) ale domownicy ulegli magii światełek i jestem o krok od kupienia 58 calowego Philips-a PUS8535. Rozmiar podaję celowo, bo wiem, że są różne matryce, w tym jest akurat MVA (VA?) i o nią się rozchodzi
Pokój mam taki, że fotele są nie do końca na wprost ekranu. Powiedzmy, że są oddalone od ściany na której wisi TV około 2 m ale stoją na wysokości lewej/prawej krawędzi ekranu. A nawet jeszcze ciut w bok. No i czy w takiej sytuacji mocno da się we znaki bladnięcie ekranu związane z gorszymi kątami widzenia tej matrycy?
Byłem w 4 sklepach, nie wiem, czy to przypadek ("nie sondze"
) ale wszędzie ten model był eksponowany na wysokości podłogi i do tego w wąskiej alejce, więc jak bym nie kucał, to nie było się jak oddalić, żeby przetestować jego zachowanie w tych okolicznościach...
Znalazłem na tym forum wiele ciekawych wpisów, m.inn. o problemach modelu 70' z tej samej serii z szarościami. Czy 58' tez ten problem dotyczy?
Będę wdzięczny za wszelki odzew
Pozdrawiam!
Miałem już praktycznie wybrany TV (LG 55Nano867) ale domownicy ulegli magii światełek i jestem o krok od kupienia 58 calowego Philips-a PUS8535. Rozmiar podaję celowo, bo wiem, że są różne matryce, w tym jest akurat MVA (VA?) i o nią się rozchodzi
Byłem w 4 sklepach, nie wiem, czy to przypadek ("nie sondze"

Znalazłem na tym forum wiele ciekawych wpisów, m.inn. o problemach modelu 70' z tej samej serii z szarościami. Czy 58' tez ten problem dotyczy?
Będę wdzięczny za wszelki odzew
Pozdrawiam!