Projektor multimedialny głównie do ZDJĘĆ w tym B&W. Mitsu HC4000, ekran oraz UPS

FunkyKoval

New member
Bez reklam
Wygrzane ponad 130 h, mogę coś więcej napisać.

Proj zachowuje się rewelacyjnie. I to właściwie tyle :mrgreen:

Dla tych którzy zakupili i nie przeczytali uważnie instrukcji - drżenie obrazu o którym pisałem powyżej jest normalne i wynika z trybu LOW LAMP (odpalającego się automatycznie po wyjęciu "z kartonu"). Drażniło mnie to bardzo, bo szczególnie kiepsko wyglądało to przy wyświetlaniu zdjęć, przy oglądaniu filmów bądź koncertów zupełnie to nie przeszkadza. A już najbardziej jest to widoczne na wyświetlonym MENU bądź stronach www gdzie drobna czcionka prawdę Wam powie. Przełączenie w tryb NORMAL zupełnie likwiduje jakiekolwiek drżenie obrazu, nie mniej podnosi znacznie poziom "hałasu" jaki generuje wentylator , więc przy spokojnej muzie i pokazie zdjęć trochę to przeszkadza (mimo iż mitsu do głośnych projektorów nie należy)

To jedyny niuans, który znalazłem w tym projektorze, co ciekawe z kim nie rozmawiam kto ma inny projektor czegoś takiego nie zauważył. Ciekawe, czy to technologia Mitsu, czy norma ?

W projektorach epsona tego nie ma. Czy to LOW LAMP to inaczej ECO MODE? Z Twojego opisu tak wynika. Jesli tak faktycznie jest, to nie chce Cie martwic, ale lipa jest z tym projektorem... Dajac na tryb normal, projektor ciagnie ci wiecej pradu, spada zywotnosc lampy, a i sam obraz nie jest taki jak powinien byc. Zdecydowanie powinno sie ogladac filmy w trybie "kino"(lub ich odpowiednik) na ustawieniach lampy ECO. Tryb NORMAL daje sie raczej gdy ogladamy cos w dzien.

Arek

Member
Nie wiem czy to lipa, do treści wideo zupełnie to nie przeszkadza, a może dzięki temu jest osiągane 5.000 h w trybie LOW LAMP (ECO , jak zwał tak zwał), nie wiem. Musialiby się wypowiedzieć w tym temacie bardzie zaawansowani użytkownicy HC4000, bo jak się domyślam to bardzo popularny sprzęt w naszym gronie...

Do góry