Cześć.
Podjąłem się (społecznie) misji zaadoptowania w gminnym ośrodku kultury salki do projekcji filmów.
Fajnie by było gdyby dzieciaki czy seniorzy mogli parę razy w tygodniu zintegrować się przy jakimś "kinie" zamiast siedzieć pod przysłowiowym sklepem.
Od jakiegoś czasu czytam fora, ale niestety w ciągu tygodnia czy nawet miesiąca nie zdobędę eksperckiej wiedzy stąd wielka prośba do Was o pomoc w wyborze projektora
W sali o wymiarach 6,3x9x2,7h mogę umieścić projektor tylko w jednym miejscu
na wysokości 2,5-2,6m i długość rzutu od ekranu do soczewki wyniesie ok 6m.
Myślałem o przekątnej między 130 a 160 cali, widzowie będą siedzieć w odległości 4,5-5,5m.
Możliwość porządnego zaciemnienia okien. Ściany, sufit białe.
Budżet jaki udało mi się zorganizować na całą inicjatywę to max 5tys PLN. w tym musi być projektor,
ekran (w razie potrzeby mogę wykonać samodzielnie), kable, uchwyt.
Który projektor fullHD wybralibyście do takich warunków?
90% kwoty przeznaczyć na projektor, czy może jest jakiś tańszy model, który da radę.
Wszystko byłoby dla mnie prostsze gdyby nie ta odległość i strach, że kupię coś co nie sprosta wyzwaniu :/
Myślałem o Optoma HD29Darbee, czy jednak za słaby?
Podjąłem się (społecznie) misji zaadoptowania w gminnym ośrodku kultury salki do projekcji filmów.
Fajnie by było gdyby dzieciaki czy seniorzy mogli parę razy w tygodniu zintegrować się przy jakimś "kinie" zamiast siedzieć pod przysłowiowym sklepem.
Od jakiegoś czasu czytam fora, ale niestety w ciągu tygodnia czy nawet miesiąca nie zdobędę eksperckiej wiedzy stąd wielka prośba do Was o pomoc w wyborze projektora
W sali o wymiarach 6,3x9x2,7h mogę umieścić projektor tylko w jednym miejscu
na wysokości 2,5-2,6m i długość rzutu od ekranu do soczewki wyniesie ok 6m.
Myślałem o przekątnej między 130 a 160 cali, widzowie będą siedzieć w odległości 4,5-5,5m.
Możliwość porządnego zaciemnienia okien. Ściany, sufit białe.
Budżet jaki udało mi się zorganizować na całą inicjatywę to max 5tys PLN. w tym musi być projektor,
ekran (w razie potrzeby mogę wykonać samodzielnie), kable, uchwyt.
Który projektor fullHD wybralibyście do takich warunków?
90% kwoty przeznaczyć na projektor, czy może jest jakiś tańszy model, który da radę.
Wszystko byłoby dla mnie prostsze gdyby nie ta odległość i strach, że kupię coś co nie sprosta wyzwaniu :/
Myślałem o Optoma HD29Darbee, czy jednak za słaby?
Ostatnia edycja: