dread napisał:TW2000, podobnie jak TW700 ma 1600 lumenow w trybie Dynamic (lampa na high oczywiscie). Wpusc troche swiatla do pokoju i porownaj ten tryb z najjasniejszym trybem w Z2000. Raczej bez problemu powinienes zauwazyc roznice, a juz na pewno w porownaniu do trybow typowo filmowych.
Z jasniejszych trybow korzystam tez przy calkowitym zaciemnieniu np. Living Room (oczywiscie po kalibracji, bo przy ustawieniach standardowych ten tryb jest jeszcze bardziej rozjechany niz Dynamic) uzywam do ogladania pilki czy do x360. Tryb HD w tym przypadku, przynajmniej jak dla mnie, gorzej sie sprawdza.
Jesli chodzi o tryby filmowe... z jakiego trybu w Z2000 korzystales ?
Po tym co piszesz zgaduje, ze Brilliant Cinema, ktory w/g recenzji na projectorreviews i cine4home swieci troszke jasniej od trybu HD w TW2000, ale kosztem gorszej jakosci obrazu np. w porownaniu do Pure Cinema, ktoremu najblizej do D65.
Pure Cinema z kolei przy lampie na eco daje nieco ponad 200 lumenow i stad tez sie wziela opinia, ze Z2000 jest dosc ciemnym projektorem.
Ciekawy natomiast jestem jak swieci tryb Brilliant Cinema po kalibracji.
Dla mnie w Z2000 poprawiony Brilliant cinema jest zdecydowanie najlepszym trybem kinowym. Lampa w trybie A1 (bardzo zblizona moc do full). ten tryb jest najblizszy trybowi HD (Theare1) w TW2000 (jak na moje oko). Pure cinema jest dla mnie (i zawsze był w poprzednich projektorach) zbyt mało atrakcyjny. Jest to trym do profesjonalnych instalacji z kompletnym zaciemnieniem i ciemnymi ścianami, małym zoomem. Z tego co wiem to Użytkownicy Sanyo żadko korzystają z tego trybu.
Tryby dynamic też porównywałem i TW2000 jest trochę jaśniejszy od Z2000. Ale w Z2000 ten tryb jest zdecydowanie ładniejszy z w miarę Ok kolorami (w TW2000 ten tryb do TV się nie nadaje - zielonkawa skóra itp