[Nasze Zestawy AV] Projekt budżetowego kina

werf

Active member
Bez reklam
Jednocześnie PM nie może pracować jako pre i jako końcówka. Albo albo. Sprawdzałem, pytałem w serwisie. Teoretycznie to tylko kwestia wypięcia jednej pary RCA ze wzmaka. W praktyce czeka nas jeszcze przepięcie kabli głośnikowych, lub dzielnik typu baresford lub podwojenie kabli głośnikowych, zostawiając zworki na podwójnych gniazdach, ale wtedy łatwo się zapomnieć ;)

Nie wiem czy do końca się zrozumieliśmy
1 Sygnał z AV na Power Amp
2 Przełącznik pozycja Power Amp ON
3 Czy teraz nie wychodzi nieściszony sygnał z Pre Out PM ? jak w ogóle jest to zbudowane czy pre jest z warte z końcówkami mocy,czy też pre jest z procesora w PM?

Jeśli jest tak jak myślę powinno działać,wtedy zapinamy na koniec sygnału właściwy koniec mocy i po problemie,jednym przełącznikiem zmieniamy sobie zastosowanie PM z przelotki na integre

Rozumiem KR że w ten sposób to sprawdziłeś ?

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Nie wiem czy do końca się zrozumieliśmy
1 Sygnał z AV na Power Amp
2 Przełącznik pozycja Power Amp ON
3 Czy teraz nie wychodzi nieściszony sygnał z Pre Out PM ? jak w ogóle jest to zbudowane czy pre jest z warte z końcówkami mocy,czy też pre jest z procesora w PM?
Jeśli jest tak jak myślę powinno działać,wtedy zapinamy na koniec sygnału właściwy koniec mocy i po problemie,jednym przełącznikiem zmieniamy sobie zastosowanie PM z przelotki na integre

Rozumiem KR że w ten sposób to sprawdziłeś ?
Marantze nie mają zworek. Wciskasz guzik. Rozmawiałem tez wtedy z kilkoma osobami zajmującymi się serwisowaniem, generalnie znającymi budowę takich sprzętów od podszewki i tak jak napisał kapusta, otrzymywałem odpowiedzi, że jest to technicznie niemożliwe, wzajemnie się wyklucza.

Bipo

Active member
Bez reklam
W momencie kiedy mamy wzmak z prę autem i możliwością pracy jako końcówka np.mój pma to:
- kiedy włączymy normalna prace wzmacniacza do którego są wpięte kolumny oraz cd wyjście prę aut na wzmacniaczu jest aktywne i możemy wysłać sygnał na suba lub dalej na monobloki lub końcówkę mocy a wzmacniacz robi za przedwzmacniacz. Wejście Mai in jest nie aktywne.
- w przypadku kiedy przełączamy wzmacniacz w tryb końcówkę mocy wyjście prę aut na wzmaku się wyłącza i załącza wejście Mai in i w tedy za przedwzmacniacz robi urządzenie które wysyła sygnał na wzmacniacz, w tym przypadku avr.

werf

Active member
Bez reklam
Marantze nie mają zworek. Wciskasz guzik. Rozmawiałem tez wtedy z kilkoma osobami zajmującymi się serwisowaniem, generalnie znającymi budowę takich sprzętów od podszewki i tak jak napisał kapusta, otrzymywałem odpowiedzi, że jest to technicznie niemożliwe, wzajemnie się wyklucza.

KR ja wiem że nie mają zworek a guzik nie takie było pytanie :-D Czyli wychodzi na to jak napisał Bipo iż pre uaktywnia procesora a nie jest zwarte na sztywno z końcówkami.
Ale i tak mam do ciebie prośbę dla czystej ciekawości abyś tak spróbował podłączyć : )
W dużym uproszczeniu tak można zrobić np CA

lolo2

Well-known member
Bez reklam
A jaki masz w planach?

Na razie zaden. To za duzy koszt.

Kompletnie nie znam sie na projektorach. Wiec nawet nie wiem jaki bym chcial.

Nad projektorem bede chyba myslal dopiero jak bede robil salke w docelowym pomieszczeniu - w piwnicy.
Bo ta co jest tera to tymczasowe rozwiazanie. (Dlatego nie maluje scian i nic nie wierce).

Ps.
No chyba ze ten co mam sie zepsuje.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Ciekawe dziadki.

Fajnie by wygladaly takie puszeczki obok kolumn.

http://allegro.pl/showitem/description/6698550824.html

Specifications
Rated Power 200W / 8 ohms, rms
300W / 4 ohms
THD 0.02%
Rated Input Level 1.0V rms
Frequency response 5 ~ 100K (-1dB)
Signal to Noise Ratio 110dB
Damping Factor (8 Ohms) 200
Power Requirement 120 V AC, 60 Hz
Power Consumption 220 Watts
Power Consumption (Stand-by) 3.5 Watts
Weight (lbs) 17.6 lbs (8.0 kg)

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Boa

fotos hochladen

Kurna koszulki termokurczliwe ktore kupilem dla tegobkabla, okazaly sie za male....

Kabel - jakosc wykonania slaba, melodika bardziej mi sie podoba.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
To ma grać a nie podobać się, tym bardziej, że będziesz zakładał na to kondoma, na takim kablu ładnie się układa.

Do góry