Program do konwersji AVCHD

piastun

New member
Witam.

Czy jest jakis sprawnie dzialajacy program, ktory umozliwia konwersje plikow m2ts do np avi w jakosci DVD lub innej. Probowalem to zrobic za pomoza Nero Vision 4 ale po konwersji film strasznie "rwie" - zreszta odwtarzanie za pomoca nero plikow m2ts jest tez tragiczne. Jedyny "sensowny" odtwarzacz to PowerDVD ale to tez nie super idealne - czy w tym momencie nie mozna normalnie poogladac plikow m2ts na komputerze i zeby jakosc byla taka jaky odtwarzac film z kamery?
Mam kamere HDC-SD1 i mowiac szczerze jestem bardzo zawiedziony bo co z tego ze pliki AVCHD sa malych rozmiarow jak tak naprawde oprocz kamery nie mozna ich plynnie poogladac gdzie indziej. Ponadto support do AVCHD w programach do obrobki wideo na ta chwile wg mnie jest tragiczny.

Pozdrawiam

Marcin

seneka

Member
Ja mam procesor zdecydowanie wolniejszy niż twój i u mnie m2ts z tego panasonica chodzą na PowerDVD bez zacięć.
W tym wątku http://hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=12516&page=6
Marosik pisze że po zainstalowaniu nowego nero na kompie o slabej konfiguracji pliki z panasonica SD1 chodzą mu normalnie. Może masz za duzo programów uruchomionych w tle - sprawdź jakie masz obciążenie procesora w trakcie odtwarzania. Czasami pomaga ponowna instalacja windowsa :mrgreen:
Na temat obróbki plików jest na górze przyklejony wątek Pliki AVCHD - co z nimi robić?

rzab

New member
odtwrzanie .2mts w komputerze

Ja mam Asusa C90 (2,4 GHZ dual core, 2 GB ram, nvidia 8600 GT-512 Mb) i w nero 7 premium czyste pliki .2mts w czasie odtwarzania sa "szarpane" nie idzie tego ogladac!nawet po konwersji do mpeg2 jest to samo. Ale te same pliki odtwrzane w clasicc win media player graja "normalnie" bez zadnych zaciec-prawie tak jak w kamerze podlaczonej do tv!!! jedynie w wmpc glos jest o wiele cichszy niz w nero!
To musi byc problem z nero,poza tym w moim nero jesli chce "zrobic" film w nero vision to opcja importuj pliki avchd z twardego dysku nie dziala!sa czerwone strzalki zaznaczone i nie mozna tych plikow importowac.zglosilem ten problem do nero i okazuje sie ze to moze byc jakis konflikt z kodekami. prosili zebym porobil zrzuty zainstalowanych kodekow, programow, sprzetu itp. i im wyslal. wyslalem zobaczymy czy cos beda mogli z tym zrobic

Do góry