Problemy z napisami w LG 42LV5500

dragu16

New member
Witam
Od tygodnia jestem posiadaczem LG42LV5500 wszystko fajnie pięknie ale mam pewien problem bo większość filmów jakie posiadam na komputerze z napisami chce obejrzeć na telewizorze i tu własnie jest problem bo napisy wczytuje ale nie są one zgrane z filmem idą raz szybciej raz później napisy mam dobre bo na komputerze bez problemu odtwarzam bez żadnego przesuwania. Da się to jakoś rozwiązać czy ktoś z Was miał taki problem??? Dziękuję za odpowiedz.:)

pozdrawiam

manyaky

New member
Tak jak wyżej, zmiana formatu, ewentualnie spróbuj je wmuxować, jeśli obraz jest sidebyside. W ostateczności wtopić, jeśli to 2D.

n.wataha

New member
Konwersja na srt jest pozbawiona jakiegokolwiek sensu. Konwertery nie radzą sobie z polskimi znakami diaktrycznymi, przez co wychodzi sieczka, a nie tekst.

A wystarczy wykonać bardzo prostą czynność

Spróbujcie w pierwszym wierszu pliku txt dodać wpis: {1}{1}x ,gdzie "x" to fps filmu np.: {1}{1}25.000

Po dodaniu tej linii mam idealnie zgrane napisy z filmem bez jakiegokolwiek cudowania z konwertowaniem.

Faktyczną prędkość filmu możemy wyświetlić w informacjach pliku z filmem na jakimkolwiek odtwarzaczu filmów. Ja korzystam z Dziobas RaR Playera (zakładka "Film" linia "Właściwości Pliku").

Solanus

New member
Witam,

ja dla odmiany przetestowałąm opcję z dodaniem wpisu: "{1}{1}x ,gdzie "x" to fps filmu np.: {1}{1}25.000" i wszystko jest ok. Szybko i bez kombinowania.

narkil

New member
Witam,
mam podobny problem, tzn. napisy za cholerę nie chcą mi się odtwarzać...
próbowałem wszystkich sposobów jakie znam:
- zmiana na srt, smi, sub
- zmiany pomiedzy wszystkimi formatami (czasowy, mDVD, MPL2)
- zmiany kodowania tekstu (ANSI, UTF-8 z BOM i bez)
- dodałem tę linijkę na początku z FPSami
- muskowałem napisy do filmu

nie mam już żadnych pomysłów, a napisy za cholerę nie chcą ruszyć.

TV: LG 47LW5500
odtwarzam po sieci przez Nero MediaHome (które było dołączone do tv)

proszę o pomoc.
pozdrawiam

jerzuXXX

New member
Witam,
mam podobny problem, tzn. napisy za cholerę nie chcą mi się odtwarzać...
próbowałem wszystkich sposobów jakie znam:
- zmiana na srt, smi, sub
- zmiany pomiedzy wszystkimi formatami (czasowy, mDVD, MPL2)
- zmiany kodowania tekstu (ANSI, UTF-8 z BOM i bez)
- dodałem tę linijkę na początku z FPSami
- muskowałem napisy do filmu

nie mam już żadnych pomysłów, a napisy za cholerę nie chcą ruszyć.

TV: LG 47LW5500
odtwarzam po sieci przez Nero MediaHome (które było dołączone do tv)

proszę o pomoc.
pozdrawiam

Jak z kolei oglądam LG 50PN6500 i mam dokładnie ten sam problem co kolega. W ustawieniach napipro także już wszystko pozmieniałem, co się dało. Patrzyłem też nawet, czy firmware mam nowy. Wdzięcznym za wszystkie rady! :blagam::blagam::blagam::blagam:

Adamson_PL_

New member
Też używałem Nero do czasu odkrycia Serviio. Panowie, sprawdźcie ten serwer, jest równie lekki i szybki co Nero, konfiguracja niemal identyczna. Dodatkowo można podpiąć źródła online (np. HDTrailers).
Najważniejsze: lepiej sobie radzi z napisami od Nero.

Ostatnia edycja:
Do góry