Problem

0vereem

New member
Witam
Mam pytanie odnośnie odbioru telewizji naziemnej.
Nie mogę się połączyc z innym nadajnikiem niż 41 Wisla Skrzyczn
i odbieram tylko te kanały są poniżej. Jakość 95% , sygnał 100% a mimo tego nie mogę znaleźć 58 Wisla Skrzyczne. i 55 Wisla Skrzyczne. Wczoraj miałem wszystkie kanały lecz nie wiem z jakiego nadajnika, nie wszystkie odbierały dobrze i przestawiłem antenę lecz teraz po ustawieniu tej samej pozycji nie mogę znaleźć więcej niż 7 kanałów.
Pozdrawiam

0vereem

New member
Zobacz ktore kanaly nadają w jakiej częstotliwosci, nastepnie odwiedź stronę z powyzszego linka, lub:
Naziemna Telewizja Cyfrowa - nadajniki DVB-T odbir telewizji cyfrowej lista nadajnikw DVB T
i zobacz czy zgadzają sie z Twoim nadajnikiem.

Zgadza się , odbieram z Wisła "Skrzyczne".
Dokładnie tak jak tutaj napisane
Mux: MUX-3
Kanał: 41
Częstotliwość: 634 MHz
Szerokość kanału: 8 MHz

i dokładnie te 7 kanałow
TVP 1
TVP 2 HD
TVP Kultura
TVP Historia
TVP Regionalna
TVP Polonia
TVP Rozrywka
Siła 95% jakość 100% a mimo to nie mogę odebrać mux2 i 1

phil7008

New member
Bez reklam
popytaj na forum emitela z jaka moca nadaja muxa1 i 2 ,ja mialem problem z muxem3 ale po powieszeniu anteny wyzej problem znikl

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Na tej stronce o nadajnikach masz tez info o mocy nadajnikow.
Skorzystaj z prostych programow do ustawienia anten lub poprostu zajrzyj na Google Maps i ustaw antene dokladnie na nadajnik. W telewizorze lub dekoderze powinienes miec tez funkcję ułatwiającą poprawne ustawienie anteny - paski lub (i) dźwiękowe pikanie). Jesli przestawiłeś antenę to mogles nie trafic. A jaką masz antenę (kierunkowa logarytniczna szerokopasmówka powinna sie u Ciebie sprawdzic najlepiej) i jak wysoko mieszkasz, jak wysoko jest maszt? W Twoim rejonie zdaje sie jest tez kilka stacji doswietlających.

Do góry