Problem ze zgraniem filmu z kamery SAMSUNG VP-D23i

napster3

New member
Witam,

Chcę zgrać film z kamery SAMSUNG VP-D23i na komputer przy pomocy USB. Próbuję od godziny i nie mogę sobie z tym poradzić!

Do kamery dołączone były 2 płyty:
1. z programem Ulead VideoStudio v5.0
2. z jakimiś sterownikami i "programem edycyjnym"

W internecie znalazłem instrukcję, ale nie mogę podać do niej linka - za mało postów (co za idiotyzm)

Instaluję według tej instrukcji najpierw sterownik, potem "program edycyjny" Ulead Photo Express 4.0 SE, potem podłączam kamerę do USB, ustawiam na "Player". Komputer i tak nie wykrywa mi kamery jako nośnika wymiennego.

Znalazłem jeszcze gdzieś w internecie "oprogramowanie" "DVC Media 5.1 for VP-D23i" oraz sterownik "Driver for VP-D23i (ver.5.1)" (to chyba ten sam)

Zainstalowałem i znowu nic. Na pulpicie pojawił mi się skrót do programu "Samsung DVC Media 5.1", jeżeli w kamerze ustawione jest na "Camera", to program da się włączyć tylko zrobić sie w nim nic nie da

Ulead Photo Express 4.0 SE nawet się nie uruchamia, po dwukliku pojawia sie na chwile klepsydra i to wszystko

Zaznaczam, że film chcę zgrać tylko przy pomocy USB, proszę nie oferować mi zakupu jakiejś karty/kabla wifi srifi firewire bo nie po to kupiłem kamerę cyfrową żeby nie móc zgrać z niej filmu przy pomocy dostarczonych narzędzi!

Nie ja jeden mam taki problem z tą kamerą, w goglach widziałem kilkanaście identycznych tematów, żaden bez rozwiązania. Proszę o szybką pomoc

tdx

New member
Bez reklam
Stare dzieje ale z tego co kojarzę usb służyło tylko i wyłącznie do zgrywanie zdjęć z karty. Natomiast film tylko po firewire

Do góry