Problem ze sterowaniem LG 50LF652V

vekh

New member
Od kilku dni mam problem z poprawnym działaniem telewizora LG 50LF652V. Urządzenie po pewnym czasie działania (mniej niż godzina) przestaje reagować na polecenia wydawane pilotem. Próba zmiany głośności lub kanału skutkuje wygaszeniem aktualnie wyświetlanego kanału na ok. 1 minutę i powrót do ostatnio oglądanego kanału. Telewizor nie wyłącza się, ale wyświetla jedynie czarne tło bez dźwięku. Nie ma możliwości wyłączenia TV za pomocą pilota, pilot z urządzenia z Androidem też daje takie same objawy. Problem znika na pewien czas po wyłączeniu TV - po ok. godzinie znów się pojawia.
Próbowałem już przywrócić urządzenie do ustawień fabrycznych, wymienić baterie w pilocie, odłączyć TV od zasilania na ok. godzinę.
Czy oprócz serwisu (mam jeszcze rok gwarancji) jest coś czego mogę spróbować?
Jaka jest polityka LG w kwestii serwisu? Muszę dostarczyć TV na własną rękę do najbliższego serwisu czy oferują D2D - ewentualnie jak to sprawdzić? Nie mam już opakowania a transport bez żadnych zabezpieczeń 50'' jest nieco karkołomny.
Sprawę zgłosiłem już poprzez formularz LG, ale chciałem się jeszcze Was podpytać.

vekh

New member
Dziś, po kilkudniowej wymianie maili z serwisem LG (mają okrutny system komunikacji), przyjechał pan technik.
15 minut, wymieniona płyta główna (ponoć uszkodzeniu uległa pamięć na płycie) i tyle. To tak na przyszłość, gdyby ktoś szukał informacji w podobnych przypadkach :)

vekh

New member
01.11 wysłałem pierwszego maila do LG. W poniedziałek 07.11 zadzwonili kiedy może technik przyjechać. Umówiłem się na dzisiaj bo nie miałem czasu w poniedziałek ani wtorek,

Do góry