"Problem" z Żonką

cm812

New member
to żonce od razu spodobał się zestaw pionnera RCS-606H,
Nie ukrywam, że właśnie takie cós fajnie by wyglądało w pokoju tylko problem może być z kolumnami tylnymi bo jak widać te są podłogowe ;( a nam raczej pasiłaby taka opcja: smukłe na półce pod TV po lewej i prawej stronie, na środku pólki centralny nad nim sam TV z boku półki sub a z tyłu kanapy w narożnikacz ok. 90cm nad podłogą kolumienki tylne. Polecacie różne zestawy kolumn tylko fakt jest taki, że do wystroju wnętrza trudno jest dobrać jakieś wiśniowe czy inne a jedynym wyborem stają się uniwersalne srebrne!

SEA ;)

uuuu sprawdziłem brak HDMI ale może to nie powód do narzekań, a co myślicie o:Yamaha RXV-357 + DVD-559 + NS-PLC3 + YST-SW012
Podstawowym kryterium został srebrny lub z dodatkami carny kolor głośników, do tego dwa przednie wysokie ekranowane, ampli z RDS oraz dvd lub dvdrw z hd i to wszystko trzeba skompletować zamówić i ... ja tylko to zapłacę ;)

litujcie się ;)

Ostatnia edycja:

masaj007

New member
Jakoś nie mogę się przekonac do takich plastkiwych kolumn. Może mały kredyt i Quadral Ascent 705?
Spójrz na ofertę Ceratec-a. Gdyby nie cena to te myślę zonie najbardziej by się podobały

cm812

New member
szkoda

ale te kolumny Quadral Ascent 705 są kapkę drogie ;( jak do tego wezmę amplituner i nagrywarkę dvd z HDMI to kasa popłynie.....
Wiem, że to głupie ale chyba na razie "uszczęśliwie" żonkę jakimś srebrnym zestawem do tego tylko jakiś ampli i dvd tylko czy ważne jest aby był HDMI?
Kurcze, chcę się umówić z @kiki'm na prezentację i co odpalimy Bellwooda albo siatkówkę ... wolałbym aby przyjechał z TV i do tego zabrał (jeśli jest taka możliwość) jakiś zestaw kolumn z ampli i dvd lub cały zestaw kina domowego.
Tylko co mu powiedzieć, co zaproponować aby zabrał ;(

co myślicie o tym wieszaku?
http://sklep.ans.net.pl/efw6325-uch....html?osCsid=30024c0c67130fd95b7881fbaacbeddb

cm812

New member
THX @masaj007

Już wałkuję temat dźwięku do Panasonica PV60 i powoli mnie rozwala ;(
Jeszcze budżet topnieje bo poza TV dojdzie "N" i 449 pln + abo np. 16 pln
a trzeba jeszcze jakoś to wszystko pozgrywać. A jeszcze i TV musi mieć wieszak a to kolejne 700 PLN. Tak więc pomoc zaoferowana przez użytkowników jest na wagęzłotówki, a wcześniejsze typy trochę przarastają mnie swym profesjonalizmem.
Tak jak wspominałem mamy dość dużo drewna w pokoju i żonka obawia się kolejnych odcieni, TV jest srebrno-czarny więc można iść w tym kierunku. Amplituner z RDS i tak aby móc słuchać muzyki (radio, CD, MP3) ale też aby film w DivX czy DVD "robił" wrażenie! TV ma 2xHDMI tak więc warto dodatkowy sprzęt zaopatrzyć w takie gniazdo.
Przeznaczyć chciałbym na ampli i kolumny ok. 2-3 tys, ale fakt iż nie mam o tym pojęcia może Was przekonać po moich typach:
Yamaha RX-V357/DVD559/NS-PLC3/SW012
Pioneer VSX-516+DV-490+Koda F-51+SW-550

cóż kiepski jestem bo nawet HDMI w tych typach nie ma ;(
ale kolumny srebrne i sprzęt też ;)

chcę się umówić z @kiki'm na sobotę na prezentację, nie róbcie mi tego bo nadal nie wiem co wybrać ???
czy te niższe Yamahy nie mają rds i czy czytają divx z napisami z Polską czcionką .txt???

Ostatnia edycja:
Do góry