Problem z VOD w n

Marcin82

New member
Pozwole sobie opisać swój problem może będzie ktoś znał sposób na jego rozwiązanie.Dziś rano oglądałem n, noramlnie wyłączyłem dekoder i po ponownym włączeniu dekodera nie było dzwięku.Odłączyłem z gniazdka dekoder i ponownie go włączyłem ale po tej czynności nie mam dostępu do vod,cały czas jest inicjowanie vod.Próbowałm restart ale to nic nie dało, wszystko pozostałe działa dobrze,co może być nie tak?

jędrzejj 1957

Active member
Bez reklam
Wygląda na to że po resecie zawartośc VOD uległa ;skasowaniu;Teraz muśi ponownie ściągnąc filmy , a to może potrwac.Moim sposobem na niektóre błędy w oprogramowaniu nrecordera (wyświetla brak obrazu i dzwięku,jest tylko obraz itp.)na parenaście sekund włączam nagranie z dysku , następnie naciskam ; Niebieski; przycisk na pilocie.Jak do tej pory u mnie to pomagało , a nie wymagało odłączenia od 230V, czy resetu.

kaczord

New member
re

U mnie tez sie czasem tak dzieje.Nie wiem czy winny jest konwerter twin,ale na jednym kablu ktory przechodzi przez diseq czasami sie tak dzieje,ale jak podlacze pod drugi(nie idzie przez diseq) to problem znika.

Nie wiem też jak to możliwe że na 2 kablach z 1 konwertera mam różne siły sygnału.

Ostatnio na VOD miałem 2odcinek BIONIC WOMEN, a do 1odcinka nawet nie było zwiastuna.

Jakieś inne problemy z VOD u was i jak radzicie sobie z nimi???

Do góry