Witam, przekopałem wszystkie możliwe fora i nic
Jest plazma Panasonic TX-P42G10E i do tego dekoder 'n' oraz Blue Ray DMP-BD60, też Panasonica.
Połączyłem tak:
TV z enką do HDMI1 kablem HDMI
TV z Blue Ray'em do HDMI2 kablem HDMI
wszystko ładnie śmiga ale... po wybraniu VIERA LINK z pilota widzę jedynie czerwony napis 'Brak danej funkcji'
to samo po wybraniu VIERA TOOLS -> Sterowanie Viera Link
Instrukcję przeczytałem, znam ją już prawie na pamięć.
Nie pomaga przełączanie kabli do innych portów HDMI (są trzy).
Nie pomaga włączanie urządzeń w różnej kolejności.
W menu obu urządzeń jest ustawione VERA LINK na ON.
Nie pomaga odłączenie dekodera n.
Kompletna porażka
Kupując urządzenia tej samej firmy z tym samym protokołem HDAVI Control 4 liczyłem, że się dogadają...
Nie znam się za bardzo na tej nowej technice (jestem z pokolenia Kasprzaka, Radmora i Rubina) ale mam zamiar do kompletu dokupić amplituner też Panasonica, i teraz to się w sumie waham ...
Pytanie do forumowiczów: czy ktoś z was też się zmagał z tym problemem? A jeśli go rozwiązał to jak?
Help me! :blagam::blagam::blagam:
PS. Na maile Panasonic nie odpowiada, dzwonić na razie nie będę. Liczę na wsparcie z waszej strony.
Jest plazma Panasonic TX-P42G10E i do tego dekoder 'n' oraz Blue Ray DMP-BD60, też Panasonica.
Połączyłem tak:
TV z enką do HDMI1 kablem HDMI
TV z Blue Ray'em do HDMI2 kablem HDMI
wszystko ładnie śmiga ale... po wybraniu VIERA LINK z pilota widzę jedynie czerwony napis 'Brak danej funkcji'
to samo po wybraniu VIERA TOOLS -> Sterowanie Viera Link
Instrukcję przeczytałem, znam ją już prawie na pamięć.
Nie pomaga przełączanie kabli do innych portów HDMI (są trzy).
Nie pomaga włączanie urządzeń w różnej kolejności.
W menu obu urządzeń jest ustawione VERA LINK na ON.
Nie pomaga odłączenie dekodera n.
Kompletna porażka
Kupując urządzenia tej samej firmy z tym samym protokołem HDAVI Control 4 liczyłem, że się dogadają...
Nie znam się za bardzo na tej nowej technice (jestem z pokolenia Kasprzaka, Radmora i Rubina) ale mam zamiar do kompletu dokupić amplituner też Panasonica, i teraz to się w sumie waham ...
Pytanie do forumowiczów: czy ktoś z was też się zmagał z tym problemem? A jeśli go rozwiązał to jak?
Help me! :blagam::blagam::blagam:
PS. Na maile Panasonic nie odpowiada, dzwonić na razie nie będę. Liczę na wsparcie z waszej strony.