problem z VGA!!!pomocy!!! plis!!

Wojtek130479

New member
Witam.zakupilem dzis z Ebaya kabel 5 metrow Vga aby podłczyc bratu jego samsunga bodajrze 87mbdx lub cos takiego do jego laptopa.Telwizor wogole nie widzi pc.probowalem zmieniac rozdzielczos juz chyaba wszystko co mozliwe testowalem.w czym tkwi temat?? bo juz mam dosyc.na forach ludzie maja ten sam problem ale nikt im nie chce pomoc.telewizor wogole poprostu nie moze zalapac zygnalu z kabla vga.wczesniej podlaczalem moj komputer i wszystko smigało.kabel jest ok bo po podlaczeniu pod monitor wszystko dziala jak nalezy.dajcie znac jak cos wiecie.dzieki

ewasz57

New member
Sprawdzałeś czy laptop wykrył Samsunga jako drugi ekran?
Może trzeba przełączyć w laptopie ekrany i dopiero pojawi się obraz na LCD?
Nie wiem jaką masz kartę graficzną i jaki laptop.

Wojtek130479

New member
dalej nic!!

laptop jest sony z karta zintegrowana chyba ale z kolegi samsungiem jest to samo! telewizora nie da sie przełaczyc na pc tak jak by go nie widział.podłaczałem ten sam laptop z tym samym kablem do monitora i smiga.nie wiem w czym tkwi problem.ludzie którzy maja samsungi czesto maja ten sam problem.dzieki za odpowiedzi!!​

Chmielok

New member
Przez to, ze nie podales dokladnej nazwy telewizora, ciezko jest ci odpowiedziec.
Wiem jednak, ze telewizory Samsunga nie przyjmuja wielu rozdzielczosci.
Jezeli jest to telewizor HD Ready, wybierz 1280X720, a jezeli Full HD(lub HD Ready 1080p), wybierz 1920x1080.
WAZNE JEST, ABYS USTAWIL ROZDZIELCZOSC PRZED PODLACZENIEM DO TELEWIZORA!!!

Do góry