Problem z Sony Vaio i Harman/Kardon AVR 255

suprnowa

New member
Witam
Mam problem z połączeniem laptopa Sony VAIO VGN-FW31M z amplitunerem Harman/kardon AVR 255 i telewizorem Samsung 37 cali HDReady.Jeszcze jak nie miałem amplitunera podłaczałem bezposrednio laptopa pod telewizor i miałem na nim obraz i dzwiek.
Teraz gdy chce to podłaczyć pod telewizor przez amplituner,obraz jest powiekszony,nie ma dzwieku ani w amplitunerze,ani w telewizorze.Nawet w urzadzeniach laptopa jest napisane ze karta ATI HDMI(odpowiedzialna za dzwiek) jest niepodłaczona,ale obraz na TV jest.
Możer ktoś ma radę na taki przypadek?Już probowałem wszystkiego.
Pozdrawiam

blant

New member
Jaki windows? W Vista po podlaczeniu laptopa do ampli kablem hdmi musisz w urzadzeniach do odtwarzania wybrac "Cyfrowe urzadzenie wyjsciowe HDMI" i ustawic je jako domyslne.

rrobo

New member
Witam wszystkich, podepnę sie gdyż mam ten sam problem, podłączam laptop asus kablem hdmi do tv jest dzwięk i obraz, podłączam do amplitunera Harman AVR 155 kablem hdmi i amplitner do tv również takim kablem no i dzwięku nie ma :( mam viste, w dżwięk odtwarzanie mam ustawnione urzędzenie domyślne po hdmi no i nic nie ma dzwięku, czy ktoś moze mi pomóc?? przy okazji użytkowników zapytam jak włączyć w ww amplitunerze funkcję menu ekranowego? wciskam przycisk OSD przy obrazie idącym przez hdmi z ampiltunera i nic nie reaguje

Do góry