Witam uprzejmie,
Przyglądałem się jak zachowuje się posiadany przeze mnie telewizor firmy Sony , od czasu ,
gdy podpięty jest dysk 1TB do portu USB 1 HDD(REC) . Zauważyłem , że czasem następuje
restart (rester) telewizora , gdy oglądam aplikację : IPLA , jakiś odcinek serialowy w HD np : Pierwsza miłość. Występuje podczas wczytywania reklamy lub gdy odcinek się skończył . Obraz robi się ciemny , trwa to kilkadziesiąt sekund , zapala się dioda sygnalizacyjna LED w kolorze białym i telewizor zaczyna wyświetlać obraz z kanału telewizyjnego ,
który oglądałem , przed przełączeniem telewizora na aplikację : IPLA .
Zdarza się to rzadko , ale jednak ... Wchodząc do menu serwisowego telewizora na :
SELF CHECK w 17 linii mam zapis : 008 HOST_WDT ------------ ------------ ------------ 23
Zapis ten oznacza , że telewizor zapisał 23 jakiś nieprawidłowych działań , w których również znajdują się restarty .
Nie przywiązuję do tych restartów jakiejś wagi , gdyż dioda sygnalizacyjna LED telewizora nie miga
kolorem czerwonym np.4 razy , więc nie jest to jakaś awaria telewizora , aby powiadamiać serwis .
Chyba jest to spowodowane wyświetlaniem w danej chwili aplikacji IPLA .(jakości sygnału nadawanego przez nadawcę aplikacji i szybkości przesyłu przez łącze internetowe bezprzewodowe ?)
BTW, zapis o którym piszę powyżej się wyzeruje na 00 , gdy wgram nową wersję oprogramowania
telewizora . I jeszcze poprawka do mojego postu #12 . Dioda sygnalizacyjna LED podczas nagrywania
świeci w kolorze bardziej fioletowym niż czerwonym jak się dobrze przyjrzałem . I jeszcze jedna sprawa.
Zapisy błędów nagrywania w : Lista błędów , można usunąć tylko przez przywrócenie ustawień
fabrycznych telewizora .
Pozdrawiam,

accu
:kom: