Problem z Samsung TV LE26R81B

grzywacz

New member
Od tygodnia próbuję ustawic ten TV i chyba nie umiem czytac instrukcji albo TV jest uszkodzony.Przejrzalem całe forum i nie znalazłem podobnego postu,wiec postanowiłem zapytac.
Po spersonalizowaniu ustawień obrazu np.tryb wyświetlania standardowy ,szerok.powiększona-obraz trzyma około 20 minut poczym zciemnia sie na 2-3 sekundy i powraca do ustawień (chyba )fabrycznych.Pisalem maila do Samsunga,ale chyba wiedomo -brak jakiejkolwiek reakcji.
I tak już od tygodnia co 20-25 minut muszę sobie ustawić obraz od nowa.Próbowałem rózne konfiguracje na róznych kablach i z róznych źródeł.Efekt końcowy zawsze ten sam.O tym że funkcja PIP(obraz w obrazie)nie jest aktywna już nie wspomnę oraz o tym że kontrolka pod ekranem po ustawieniu przeze mnie np,na świeci w stanie czuwania,po wyłączeniu i włączeniu TV działa tak jak zawsze czyli świeci cały czas.Nie wiem czy ja nie potrafię go ustawić czy TV jest uszkodzony i nadaje się do naprawy gwarancyjnej.Może ktoś z forumowiczów mi pomoże,może ktoś spotkał sie z podobnym problemem.

pawek

New member
Bylo to juz pare razy walkowane na forum. Prawdopodobnie masz ustawiona funkcje sklep zmien na dom .Co i jak zajrzyj do instrukcji strona 9 lub w okolicach.

Ostatnia edycja:

murzyn777

New member
pawek napisał:
Bylo to juz pare razy walkowane na forum. Prawdopodobnie masz ustawiona funkcje sklep zmien na dom .Co i jak zajrzyj do instrukcji strona 9 lub w okolicach.

Kolega ma rację. Mój tv samsung PS42C62H miał włączoną funkcje sklep. Wyłączyłem ją za pomocą przycisków na OBUDOWIE tv.(NIE PILOCIE!!) Tzn Wciskamy głośność (góra lub dół) oraz menu. NAJPIERW GŁOŚNOŚĆ POTEM MENU !!!!! nie jednocześnie bo nie zadziała. Tak trzymamy ok 5s. telewizor przechodzi w tryb DOM . i możemy ustawiać tryb ekranu. nic nie będzie się zmieniało.

PS. to powinien zrobić sprzedawca w sklepie.

Ogólnie telewizor (jw) bajka. i cena też w lipcu zapłaciłem 2050zł !!!!!! 42 cale. niby plazma (bez full HD) ale ja nie widzę różnicy.

Do góry