Problem z Radiem FM w Denonie AVR 1910

Whiplash

New member
Bez reklam
Witam ,Panowie mam problem z radiem ,konkretnie mowiac podlaczylem dlugi kabel antenowy bo ten w zestawie ledwo z szafki mi wyszedl. Niestety radio jak nie dzialalo tak nie dziala. Zlapalem pare rozglosni w STEREO zaprogramowalem i myslem ze bedzie ok. Niestety lekkie ruszenie anteny powoduje calkowity zanik radia ,rozumiem ze moga wystepowac szumy ale nie calkowity zanik (mieszkam w centrum Kielc) sygnal mam dobry ,w aucie czy na wierzy panasonica wszytko pieknie dziala. z 8 stacji dzialaja moze ze 3 reszta cisza ,jak ustawie inaczej antene to znowu dzialaja inne a pozostale cisza. Czy denon generalnie ma tak slaby tuner czy ja cos zle robie? Zaznaczam ze Ampli yamahy stalo w tym samym miejscu i radio dzialalo na tym samym kablu zaczepionym o karnisz przy suficie ,denon cos nie trawi.

gadzeciaz

Member
Bez reklam
Tak

Coś w tym jest,mam 2809 a siostrzeniec 1909 i kabel czyli kawałek drucika wpięty w ampa,jakość dźwięku i zasięg porażka-też w centrum miasta.
Wniosek potrzeba porządnej anteny na UKF,tak mi się wydaje.
U mnie i u bratanka jak pod głośnię radio to szum straszny i piski i gwizdy w tle????

Whiplash

New member
Bez reklam
Jakosc dzwieku jest ok tylko tak jak mowie malutki ruch antena i nie ma 90% stacji . Moze kabel ekranowany by cos pomogl ? Tv czy cos moze zakloca sygnal FM ?

Do góry