Problem z podlaczeniem

51wych4

New member
Witam wzystkich.
Jestem tu calkiem nowy i mam pewien problem.

Kupilem TV Sony KDLS2000 i ampli Sony STR DG700 i nie wiem jak to podlaczyc do kupy. Oba urzadzenia maja zlacza HDMI, wiec podazajac za glosem rozsadku kupilem kabelek HDMI i wetknalem gdzie trzeba w TV i ampli.

Problem pojawil sie po podlaczeniu PS2 do ampli (za pomoca standardowego PS2 zlacza Component), a polega on na tym, ze TV nie wyswietla obrazu z DVD puszczonego na konsoli, ale ampli odtwarza dziwiek normalnie.

Powinienem dodac, ze nie mam jeszcze glosnikow (zamowione i oczekiwane z niecierpliwoscia) - dzwiek na razie na sluchawkach.

Nie weim czy cos jest zle ze mna :), czy z amplitunerem, czy z kablem - proszeo pomoc i pozdrawaim
s.

ArtS007

New member
Bez reklam
Prawdopodobnie Twój amplituner nie potrafi dokonać konwersji sygnału komponent na HDMI. Musisz połączyć amplituner do telewizora również przy pomocy komponentu. Najlepiej jednak, gdy podłączysz konsolę bezpośrednio do telewizora.

ArtS :)

51wych4

New member
Dzieki ArtS007 za odpowiedz.
Z tego co napisales rozumiem, ze TV powienien byc podlaczony do ampli takim samym rodzajem kabla jak PS2 do ampli (w tym przypadku Component), zeby to wszystko razem hulalo.
Niestety,kiedy podlaczylem PS2 do TV, nie mialem - nie wiem czemu - dzwieku na ampli. Musze kupic szybko Componenta i sprobowac podlaczyc TV do ampli za pomoca tego kabelka.
Zatem chyba troche sie pospieszylemz tym HDMI - moglem sobie kupic pioneerka vsx 916 bez hdmi, ale z lepszymi funkcjami.
Dzieki jeszcze raz, pozdrawiam,
s.

Ostatnia edycja:
Do góry