Problem z pilotem Sony bravia kd-65XF9005

krzysztofn23

New member
Witam serdecznie.
Chciałem się poradzić czy ktoś już się spotkał z takim problemem. Pilot do telewizora Sony KD-65XF9005 przestał działać. Tzn. działał ale z metra od tv więc postanowiłem że przy okazji kupię nowy ( ten już był trochę obity). Więc zakupiłem taki sam RMF-TX310E (nowy). I w temacie nic się nie zmieniło. Działa tylko na metr od tv. Wyszukiwanie głosowe działa bez zarzutu. Resetowalem telewizor już z 4 razy, pilota też i ciągle to samo. Posiadam też pilota RMF-TX500E który z kolei po sparowania działa lepiej niż oryginał ( nie trzeba celów w tv) jednak ma połowe funkcjonalności (nie mogę nawet wyłączyć pilotem)- ale działa normalnie z każdej odległości. Jak paruje przypisany do tv to za cholerę nie chce działać. Wszystko niby aktualne(choć to mnie też zastanawia czy po resecie nie powinien się aktualizowac bo zawsze niby jest na bieżąco- ostatnia aktualizacja jest jakoś z lipca 2022). Zaczynam tracić cierpliwość.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ale tak było cały czas , czy dopiero sie teraz pojawiło ?
To coś z czujnikiem telewizora .
Sprawdź czy coś nie przykleiło do niego ?

krzysztofn23

New member
Tak się porobiło tydzień temu. Cały czas działał normalnie. Czujnik już przecierałem nie pomogło. Brak mi już pomysłu. dacie jakiś punkt zaczepienia będę próbował.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Zadzwoń proszę na infolinię, może mieli podobny przypadek i mają jakiś pomysł podobny...

Do góry